Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: MKLO

[分享討論] 港女「三高」 有礙異性追求

德哥有老婆但無女朋友,佢又無講錯ge
yugi 發表於 13-10-2010 02:13 PM

........................... :(  Hey man................... :(
有礙異性,由期以下三高: 高傲,高脂,高齡...
:p
有礙異性,由期以下三高: 高傲,高脂,高齡...
JTOYZ 發表於 13-10-2010 02:19 PM

哈哈哈哈哈哈~~~~~~~~
呢句最搞笑

"不過,整體而言,有六成人自信會佳偶天成,惟如遇上的追求者未達理想,且非屬結婚對象,會寧 ...
chlycab 發表於 13-10-2010 01:12 PM

▼_▼ 就算唔講結婚其他野都係佢地玩晒~
其實好大程度係面子問題, 高學歷高收入既女性更難接受比自己差既異性..我識唔少例子
hehemimi 發表於 13-10-2010 01:43 PM

當然,這是可以理解,換個角度想,男人也會希望找一個「可以幫助他少努力十年」的,不是嗎??????
頭像被屏蔽
"港女最吸引異性之處,依次為性格...."
公主病居然係最吸引異性之處??
kaijinx1 發表於 12-10-2010 12:23 PM

你睇漏眼咯...:he: 就係有咁既"自信"咪嫁唔出囉~

浸會大學    訪問了三百名十八至四十歲未婚女性,調查顯示,八成人認為婚姻是人生最重要的一部分,當中蜜運中的受訪者,對婚姻最為憧憬。她們認為港女最吸引異性之處,依次為性格、相貌及思想。

個人意見, 女性最吸引男性之處:
1. 相貌(唔好話靚唔靚, 只要唔係高傲,高脂,高齡, 最緊要唔會令你彈開先...)+性格(唔囂, 唔會羨人富貴厭人貧)
2. 思想(岩channel, 唔係心頭高 眼角高 要求高, 最緊要傾得埋...唔係點發展?)
3.身材:shy: (呢樣既"排位","因素"就因人而異咯...)