Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (道歉啓事) 我想同我D玩具講聲對唔住......

笑死 la la
:34:
好精彩 有創意 Like ~
:66:
笑死左~^^
cliffordchan107大大
我想轉載你 "創意系" poster :35:
未知可否?
我會加句「轉載自Toysdaily 玩具日報 玩家cliffordchan107」
:64:
cliffordchan107大大
我想轉載你 "創意系" poster
未知可否?
我會加句「轉載自Toysdaily 玩具日報 ...
Infinity 發表於 11-10-2010 12:42 PM

大大誤會了, 最後那張"諷刺八達通事件"那張圖不是我整的呢, 只是從fb轉貼的,
之前有玩具的圖片才是小弟整的~~
看見大大的作品不斷進步,的確用了不少心機,恭喜你大破 11?大關。
頂下先!

地鐵那廣告雖然作,不過講到當年肯努力,都會升職。

若20年後再有同樣的廣告,可能是

50歲的大大,初級營業員
20年前, 佢做緊高級經理。
支持..最後一張爆笑左!
:71:真
看見大大的作品不斷進步,的確用了不少心機,恭喜你大破 11?大關。
影武者 發表於 11-10-2010 09:58 PM

謝謝, 其實這個post得到這麼多大大的回覆,
我是有點不好意思的,
因為這post的點子只是模仿其他人的改圖而想出來的,
用的圖也只是以前影落的,
算不上自己最用心的post,
可能大家看到最後一張圖覺得有趣,
可是我要再次聲明最後一張諷刺八達通的圖不是我整的呢, 只是轉貼,
希望各位見諒~~
頂下先!

地鐵那廣告雖然作,不過講到當年肯努力,都會升職。

若20年後再有同樣的廣告,可能是

...
mushroom 發表於 12-10-2010 08:49 AM

其實任何時候都會有人上流, 有人往下流,
不過現在的機遇真的比以前少一些,
始終香港的市場價值逐漸萎縮,
好像我爸爸當年偷渡來香港前是一名教師,
可是,香港不接受大陸的學歷資格,
來到香港唯有做苦力養家.
雖然如此, 佢都無後悔黎香港.
有時作為年青人, 真的不用太介意自己的身份,
雖然其他人會戴有色眼鏡,
但是身邊的人始終都會企在自己個邊的~~
haha~~~good!!!!:71:
好正好有創意
小弟無追開閣下既post…
只係久唔久睇下。
不過真係好有心。所以留個言撐下。

而小弟同大大唯一相似係,入手既玩具一定要撚下先得。
就算有d真係正到唔敢玩…例如入左鏡盒既黃金俠(我用眼鏡布黎玩…呢隻都算大面子…算,無乜幾可。真係童年目標。一個手指膜都無留咁入到鏡盒。完美咁show出黎…)

但…同佢既親密度…唔夠我最近入既韓版勇者王(呢隻我放係電腦旁…提自己未睇哂套野…)
實實淨…成日扭,仲分體合體。呵~

呢隻勇者王近日有一段小插曲…
我一個十幾歲既外甥見到佢,好開心咁話要玩…
其實我d玩具佢地通常變完一次兩次就掉低打機…
點知…佢足足變左最少7次…
因為…佢細個就係睇「勇者王」!
地位就等同我地既黃金俠(我估下咋…你可以話唔識咩野係黃金俠…呢d老餅野黎架?)。
愛不惜手,終於親眼見識到。
(我仲係電腦搵片渡佢…你睇下…呢隻勇王係有dd薯…同埋無咩關節…不過…同動畫既合體方式有成90%一樣…咁…佢又一路讚一路變多幾次…)

玩具唔玩…只係收藏品…你永遠唔知撚下佢其實有幾多樂趣。(當然家下有d一撚就爛既唔好提啦…真係講起都心傷…我隻異形呀!嗚…)