Toysdaily 玩具日報

查看: 7998|回復: 33

[玩具報告] 只要我還在生.我就會戰鬥,9.13 KAIXA'S DAY

今次都係第一次認真d咁寫報告,多多支持

kaixa,一位在劇中十分強的假面騎士/幪面超人,甚至連decade也要出動分身卡才能勉強戰勝.........:52:

可惜的是:68:每位使用過kaixa腰帶的人都沒有好下場:59:

有兩位早期的前輩都曾利用kaixa腰帶來擊退奧爾非洛...但用後都化灰了:50:

期後曾有一位廢物用了不夠5分鍾就被打趴然後解除變身化灰:31:

後來去到草加手中就威力大增,戰戰連勝...:71:

但最後的使用者竟然是.........小馬哥:47:

說回玩具,十分出色,,,qc超好...裝備多.好玩:61:腰帶的上色更是一絕...對望下隻shf faiz先.........唉:42:

草加最常用的是十字劍...又可以射槍,又可以砍人.真係爽架:36:而且重係最常用既必殺tim:74:,又型又好用

睇完少少既介紹,,,不如玩下兩格劇場,草加:唔睇就......:^(講笑)

faiz:出左shf後..我比你更靚更正更好玩:p,又高過你:$,,哼,你係電視都蝦得我多啦:*

kaixa:但係輪價錢可玩性,你都係無得比:74:

俺は…生きる。生きて…戦う!:*

草加在25集的新裝....最記得都係隻怪以為接住草加隻腳可以反腳....點知比草加一下exceed change彈開左再踢死:60:

劇場版常用招式...grand impact..草加用得比乾巧更有型.上釣拳:34:

雜相時間

(呢張相有d含意架)

估野時間

草加做咩事呢?

咦咦!(估場景同點解,呢三張)

估做乜事

估係邊個,tips

博士,我成功左啦!:$,腰帶:error

結尾

感想:

sidebasshar啊............好想要....其實草加點解乞人憎呢?並不是在tv的表現,而是在劇場版的表視......劇場既草加性格變左好多:no:..........草加雅人.......佢唔係一果英雄,佢只係一個只

想守護人類的人而已.即使自己再用kaixa腰帶會死...他依然講左句:俺は…生きる。生きて…戦う!,再次戴上腰帶再戰.......當然..........還是被井上殺了:sad:老實講,我幾鍾意草加雅人

呢個角色:shiny:,可以為左真理付出一切.甚至自己條命:$
我唔覺得草加乞人憎,佢有實力,自信,加上佢有陰暗面,角色性格上其實都幾真實.

只係 TV 版將佢性格設定得怪怪的,佢奸又好似奸唔晒,經常有d摸不著頭腦的行為.

唯一可以肯定的,係佢對報答真理有一份執著.
我唔覺得草加乞人憎,佢有實力,自信,加上佢有陰暗面,角色性格上其實都幾真實.

只係 TV 版將佢性格設 ...
迴轉宙斯 發表於 8-10-2010 03:58 PM

係啊..太英雄就唔寫實...TV我尚算OK......但劇場版版本就真係接受唔到...太自大..太廢.完全唔係我識既草加
jazz 兄有圖有文~~~值得支持~~~:)我就對草加觀感麻麻哋~~~:78:
jazz 兄有圖有文~~~值得支持~~~我就對草加觀感麻麻哋~~~
Somebody_Ex 發表於 8-10-2010 04:02 PM

多謝SOME大卜啊:love:,其實我都算特殊:x,不過.......車車啊:63:
係啊..太英雄就唔寫實...TV我尚算OK......但劇場版版本就真係接受唔到...太自大..太廢.完全唔係我識既草 ...
jazz4004 發表於 8-10-2010 16:02

555 最唔討我喜歡的,係啟太郎.
555 最唔討我喜歡的,係啟太郎.
迴轉宙斯 發表於 8-10-2010 04:05 PM

點解啊:50:,呢位角色雖然無乜用...
場版版 really 太廢!!!

呢幅個感覺好……:35:
呢幅個感覺好……
zzMANzz 發表於 8-10-2010 04:12 PM

身高就.........
點解啊,呢位角色雖然無乜用...
jazz4004 發表於 8-10-2010 16:08

睇見啟太郎同我條女 SMS 個甜絲絲樣,我就想一拳打埋去......:angry:
555真係幾好睇的我覺得,雖然我鍾意龍騎多一D
睇見啟太郎同我條女 SMS 個甜絲絲樣,我就想一拳打埋去......
迴轉宙斯 發表於 8-10-2010 04:14 PM

再加埋D配白就:66:
睇見啟太郎同我條女 SMS 個甜絲絲樣,我就想一拳打埋去......
迴轉宙斯 發表於 8-10-2010 04:14 PM

因愛成恨我理解,我最憎反而系海堂,你條女都唔知中意佢D乜
草加雅人乞人憎 :74: