Toysdaily 玩具日報

查看: 8211|回復: 19

San Diego Comic-Con 2010 正式出相 + News (多圖注意)

美國 San Diego o既 Comic-Con International, 每年吸引達 130,000 人入場,
由於場地關係加上人數眾多, 加上原來主辦單位同場地方面--
San Diego Convention Center o既合約將於 2012 年屆滿,
由於 SDCC 對 San Diego o既經濟衝擊有重大影響,
甚至市長等方面亦出盡全力, 務求保住呢個由 1970 年開始,
由一個小型漫畫 Fans 聚會發展至今日迫爆全城o既 Comic-Con,
當中洛杉磯同迪士尼樂園所在地 Anaheim 亦加入戰團想將 Comic-Con 搶走,
有人亦開 Facebook 羣組 "Keep Comic-Con In San diego",
希望 Comic-Con 留o係佢 40 多年來o既家, San Diego, (本人亦有份 "參戰" )
最後大家o既功夫並冇白費--今日正式宣佈 Comic-Con 將會留o係 San Diego 至 2015 年,
即係仲可以玩多5年, 當然亦希望 Comic-Con 永遠都留番o係 San Diego 攪啦,
始終都o係呢個老地方攪呢個 Con 已經超過 40 年, 歷史都唔算短,
而且呢個係叫 "San Diego Comic-Con International", 去第二度攪就唔係叫 SDCC,
咁就冇意義啦!

講番今年, 年年都去 Comic-Con, 雖然多野睇,
但係成日影玩具影 Cosplay 總會覺得有D膩,
同埋識左一D朋友仔, 亦應承佢地試下 Cosplay 玩下,
所以今年亦係第一次以 Cosplay 裝束入場 (不過亦比人整治得好慘... :ice:

Well, Comic-Con 過左兩個月有多, 都係貼下相先
今年影o既相唔多, 因為本人著住 Cosplay 衫始終唔係咁方便... :(

Comic-Con 前一日, 已經有青蜂俠座駕o係會場前待候

Comic-Con 正日, 為避免排長龍, 今年亦早到會場, 8點幾到已經到會場排隊拎 Pass

全車身廣告巴士, 雖然唔係涼宮初音, 但係一樣夠吸引,
而且影左之後入會場去 TOKYO POP o既攤位 Show 相,
仲有贈品拎添! 我就有一本漫畫, 不過就比左我一個朋友仔 (佢扮初音o既)
如果係雙層巴士一定仲正!

壽屋攤位, 每年 Comic-Con 必定去睇

Lego o既 Toy Story 3 同哈利波特

o係 Toynami 攤位展出o既 15 機合體, 不過唔識分體o既,
如果出超合金魂一定更吸引, 當然價錢亦肯定...... :ice:

仲有李小龍 Figure 展出

Square Enix 展出商品

Hot wheels 展區 Show 左呢架捉鬼敢死隊o既專用車 Ecto-1, 好想有一架 XDD

Bandai 都o黎踩場, 展示聖鬥士同 Robot 魂系列

玩具影得唔多, 唯有 Cosplay 相搭救~ XDD

Sailor Moon

終於有人扮 Lucky Star 啦! 小司同此方

重音テト

Domo 君都o黎湊熱鬧

魔盜王

神威終於出現啦!

仲有初音, 不過呢個初音好惡... :ice:

今年發覺少左人扮涼宮...

Vocaloid 家族成員合照

玩過逆轉裁判o既你, 絕對冇可能唔識佢!

咦! Honey 前輩啵!!

第一次見有人扮四葉妹妹~

Pokemon, 佢地兩姊妹亦有扮 Vocaloid, 左面o既家姐扮初音, 右邊o既扮鏡音, 而且仲係扮兩個角色~ XD

大家朋友, 用刀指住我唔係咁好呱...? :69:

高良美幸

鏡音リン
灼眼の夏娜

Sailor Jupiter

Mortal Kombat o既 Raiden

Raiden Vs Kaito!!

另一個 Kaito

Iron Man

綾波麗, 第一次見有人 Cos 呢個 Version

Sailor Moon team

大家留意下到底少左邊幾個角色?

扮完 Pokemon, 終於都做鏡音レン啦~ XD

又一 Group 相

正牌o既重音テト!!

鏡音リン x 4

長門

三個長門, 左邊果個仲兼扮涼宮同朝比奈添!

初音o既男性版

朝比奈

Kaito: みくるビ~~~ム!!!

肯德基上校都o黎埋!!

另一位鏡音レン

初音ミク

仲有另外兩個 Kaito

Kaito x 3 XDD

Team Fortress

暫時 Post 住咁多, 稍後追加 Youtube 同 Facebook~
頭像被屏蔽
巴士你包左喎~~
巴士你包左喎~~
太歲 發表於 2-10-2010 17:21

包左...?? :?
頭像被屏蔽
:71::71: