Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 太歲

[其他] <轉>大國人民於海港城百老匯門口先灑童子屎再放黃金!新加大國地鐵圖!

商場痾c都有人同情:50:,比佢係你張sofa或床上面痾埋忍唔忍到??:58:
大陸人一做d恐怖野,傳媒就會講什麼文化背景不同........好膠囉!!:angry:
乜鬼o野文化唔同,

咪膠喇~~
邊個唔知「屎」係厭惡物,
佢o地咁做,其實係對資本主義o既控訴、
亦係一種反階級歧視o既抗爭行動。

佢o地係行為藝術家,亦係社運鬥士!!!
Yeah!!!!:43:
乜鬼o野文化唔同,

咪膠喇~~
邊個唔知「屎」係厭惡物,
佢o地咁做,其實係對資本主義o既控訴、
亦係一 ...
Garycharm 發表於 29-9-2010 03:49 PM

:66::66::66::66::66::66::66::66:
&#21873;就&#21873;錯就錯!
竟然有人可以講咁大堆廢話幫呢d人開脫! 沒有病吧?
如果比你係現場見到唔會作 ...
FANGJOKER 發表於 29-9-2010 12:01 PM

首先 對與錯 只係一種狀態
如果依件事 發生係大陸本土
我相信錯既係你

修養不同 這些你認為的廢話 多為學者所說

另外開脫係否認佢既行為
請問字內行間有沒有否認佢大便依個重點呢?
中文水平差的話 當我錯

我沒有病 身體很好

作嘔與否 睇一個人既成長環境
最少佢地唔會作嘔?
唔識
唔知 只係舉例
山區有廁所 但要睇咩山區 富士山 洛磯山仲有酒店添

慨嘆世界上仲有人沒有受到現代文明教育係虛偽 那麼我便是虛偽了 多謝
滿城盡帶黃金屎....:72::72::72:
首先 對與錯 只係一種狀態
如果依件事 發生係大陸本土
我相信錯既係你

修養不同 這些你認為的廢話 ...
果汁先生 發表於 29-9-2010 05:17 PM

好心你唔好再係到講d懶有文化既狗屁啦,
忽然間覺得你仲嘔心過相中人!:71:
要受過幾多高深文明教育先知糞便係臭同污穢呢?
天生冇嗅覺定弱智?唔通佢地平時係自己屋企又會周圍痾??:72:
呢d擺明係一種極度冇公德心兼變態既行為,
你咁同情佢地...... .....下次見到唔該幫幫手食左佢,減輕下清潔工友既負擔!:45:
香港人在泳池水中放下黃金 泳客齊齊品嚐後的反應  為何沒有大陸人在海港城放下黃金的大呢?
大家的道德標準真高
其實有乜好討論,好明顯相中人唔係因為有無文化、有無受過教育、係唔係習慣,而做出以上&#22021;行為,係因為無家教+自私。

就文化教育方面,除&#21655;深山野人同一&#21874;無同外界接觸&#22021;小數部落族人之外,相信大小二便應該&#21946;邊度進行,一出世就會有人教你,人版係小弟,大小便去邊度做並唔係學校&#22021;老師或書本教&#22021;。觀乎相中人衣著,好難令人相信佢&#21707;係&#22175;自深山。

就習慣方面去講就仲離譜,小弟真係未聽過有邊個民族有四圍痾屎&#22021;風俗習慣,而且仲係泱泱大國、中華民族添!

至於燒埋泳池浮屍(屎),老老實實,亦有可能係D新移民做&#22021;。

其實小弟都好心痛,點解堂堂一個中國,禮義之邦,點解咁多國民唔知乜野叫道德,你話中國點會強大,點解會比D死鬼佬睇唔起?

上述言論並無針對任何人,若內容令某brother反感,真係唔好意思。
回復 1# 太歲
小弟覺得好奇怪,點解有人&#25592;機影相,又唔上前喝止?:?
乜真係咁難介定對錯:47:其實果位C9都話"髒死啦...",可想而知佢自已都知道污穢...仲識得入百老匯睇電器我相信佢地唔會一的智識水平都冇羅:38:
去到日本,街邊連垃圾桶都冇但又唔會滿地垃圾(日本人會帶番屋企分埋類先掉),對比內地同胞的小朋友周街柯屎,我真係覺得有的羞恥:42:
內地四處都大字標題"爭創文明城市", 原來這就是成果.

...或者, 原來是個永未達成的目標.:38:
作為一個正常人,無可能不知道呢D事要判別應唔應該或怎樣去做,這已經不是不同地方不同文化的問題了。
SMALL SMALL!!!!!!
真係要爆粗 SMALL seven 佢地!!!!
其實有乜好討論,好明顯相中人唔係因為有無文化、有無受過教育、係唔係習慣,而做出以上&#22021;行為,係因 ...
七國咁亂 發表於 30/9/2010 05:10

極力維護個體&#22021;存在而排斥他者, 呢種原始單細胞生物&#22021;生存模式, 而家終於係中華民族身上重現啦