Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 11月 MG 模型 1/100 00 QUAN[T] <update @P.7+boxart>

話說bandai namco年度蝕成120億,點都靠玩具呢邊撲水既:38:
話說bandai namco年度蝕成120億,點都靠玩具呢邊撲水既
chlycab 發表於 25-9-2010 12:08 AM
:50:
bro, where this details from ??
can tell ? thx
bro, where this details from ??
can tell ? thx
S20081997 發表於 25-9-2010 01:49 AM

本港某本game書,但係真實數額成疑
不過遊戲製作果邊就真係蝕呢個價錢就唔出奇,因為bandai係呢方面真係損晒手
所以好大程度係靠玩具呢邊平衡番
你唔見呢一兩年bandai都搏晒老命咁出模型咩,剩係PG近年都出左3部,紅迷、OO、將出既SF(往時PG邊有咁快)
重未計D咩30th版、1/48條line、RG條line、MG Extra finish等等
下年日本又可能有個1:1擺多個盾係左邊,又出一個模添......
不過遊戲製作果邊就真係蝕呢個價錢就唔出奇,因為bandai係呢方面真 ...
chlycab 發表於 25-9-2010 10:51 AM
thx a lot !! bro chlycab :71:
出多D似樣既模型係好事
順便賣埋冷門機既版權俾大陸廠做啦
橫掂都唔打算出,益下冷門機FANS都好
不過遊戲製作果邊就真係蝕呢個價錢就唔出奇,因為bandai係呢方面真 ...
chlycab 發表於 25-9-2010 10:51 AM

Bandai既模型同Bandai既game,質素相比簡直係天堂地獄&#22021;分別~~ :69:
stonekeung01 發表於 22-9-2010 11:19 PM

thz a lot:64:
Bandai既模型同Bandai既game,質素相比簡直係天堂地獄&#22021;分別~~
WonderJimmy 發表於 25-9-2010 01:25 PM
:DD:DD
but I feel xxx vs xxx is ok wor :he:
Hoping for a MG Full Saver:36:
Hoping for a MG Full Saver
gundammsz010 發表於 28-9-2010 12:29 AM
need to wait wait wor
may be after half / one year after this :78:
Bandai既模型同Bandai既game,質素相比簡直係天堂地獄&#22021;分別~~
WonderJimmy 發表於 25-9-2010 01:25 PM

:DD
回復 49# chlycab
市場委靡不振,日本出生率低到破晒紀錄,由小朋友玩具到GAME都無一幸免,佢蝕我想NAMCO BANDAI都預左的了,所以先想用"量"去搭救,NAMCO BANDAI出GAME的數量之多是世界第一,平均每日都有新GAME出,如果市場收窄的速度沒有比佢地預期快還好,可惜不是,佢地的情況就同佢地的股價一樣一齊插水...由07年2000YEN跌到今日得800YEN...

我想玩具模型方面出幾多都幫助唔大,不斷出只是唔想繼續沉下去浸死就是...如果玩具模型仲賣得就無咁多限定品啦,又唔會乜都出啦,越出得多利潤只會越少.
個人都係覺得)) RASIER令D呢
型係型
但套電影唔係好得
malonino1989 發表於 22-9-2010 10:49 PM

Where did you hear this big big? Or you watched it already?
need to wait wait wor
may be after half / one year after this
S20081997 發表於 28-9-2010 01:33 AM

It is worth the wait.