Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 黑色三連敗

[分享討論] 模型戰士Gunpla BuilderS Beginning G

RE: 模型戰士Gunpla BuilderS Beginning G

您都啱~~~~

話時話~~~好耐唔見您出post~~~
黑色三連敗 發表於 24-9-2010 10:57 AM

:( 年頭到而家近乎冇入過新產品呢, 大大都知小弟口味狹窄, 喜歡嘅機體好似已經出得八八九九,唔想將同一機體在家中無限量產( RX78:no: scopedog:time:)... 今年把身家都花在Diaclone系列上, 或許遲下出個post講講吧:shy:
Macross 1/3000 SDF:he:
Macross 1/3000 SDF
Panzer 發表於 24-9-2010 01:46 PM

呢隻:35: .....(但有D驚佢之後出TV版, 要睇定D先)
年頭到而家近乎冇入過新產品呢, 大大都知小弟口味狹窄, 喜歡嘅機體好似已經出得八八九九,唔想將 ...
WalkerMachine 發表於 24-9-2010 01:24 PM

冇入過新品~~~~:Q

我都知您唔學我咁濫~~~~:DD 微星~~~係咪老師個隻大機械人可以變基地個隻~~~:?
冇入過新品~~~~

我都知您唔學我咁濫~~~~ 微星~~~係咪老師個隻大機械人可以變基地個隻~~~
黑色三連敗 發表於 24-9-2010 02:02 PM

Yes係嗰個系列, 小弟細個有玩開, 所以有好大情意結 ( 幾年前好似係我導老師入坑的:x )
btw 以我所知"微星"應係Microman, Diaclone好似冇中文名, 或通常叫"Transformer前身"吧~
( sorry OT咗您個topic ^_^; )
Yes係嗰個系列, 小弟細個有玩開, 所以有好大情意結 ( 幾年前好似係我導老師入坑的 )
btw 以我所 ...
WalkerMachine 發表於 24-9-2010 02:10 PM

嗰個系列超貴(冇論以前定而家)~~~我細路個陣都鍾意~~~大左反而冇咁有熱情~~~~:unhappy:

我成日以為diaclone=微星tim~~~又學野啦 :DD (我唔介意俾人刧post架 :x)
就係細個買唔起, 情意結先至大...:p
最諷刺係以前唯一買得起嗰款細pack基地仔+車仔+人仔 , 而家反而最唔捨得入手:ice: ( 貴到飛天)
所以每次我話想買Diaclone, 內人都會加句" Die or 窮 " ...:^

睇完!
正~!搞嘢喎~ 好多金句!
就係細個買唔起, 情意結先至大...
最諷刺係以前唯一買得起嗰款細pack基地仔+車仔+人仔 , 而家反而 ...
WalkerMachine 發表於 24-9-2010 02:29 PM

而家買古董野真係唔講得笑~~~所以我好高興b記出多幾條lines~~~分分鐘出番d罕有野~~~~:D

基地有細款~~我記得細路見嗰陣得隻大~~~未見過tim :@

我而家比較擔心屋企冇位多d~~~:( "die or 窮" 我選後者~~~:he:
睇完!
正~!搞嘢喎~ 好多金句!
WalkerMachine 發表於 25-9-2010 12:04 AM

我最like見到hi-v出現~~~下集有熊仔龜霸~~~:D
而家買古董野真係唔講得笑~~~所以我好高興b記出多幾條lines~~~分分鐘出番d罕有野~~~~

基地有細款~ ...
黑色三連敗 發表於 25-9-2010 11:55 AM

by  細基地 I mean this ^_^
by  細基地 I mean this ^_^
WalkerMachine 發表於 25-9-2010 01:36 PM

真係未見過~~~又學野啦 :$