Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: psw

[分享討論] 公仔帶挈 千萬身家

唔好意思!出唔到字!
HT生意越做越大,但反而前線銷售服務就有倒退!
好似包裝的「雪梨紙」,其實好多朋友,好似小弟一樣,想留返來,保持原汁原味!
但係HT員工,做野成日懶快手,一開盒,就快快手手丟左佢!叫都叫唔切!都唔知做乜咁快手?
仲有,小弟昨日去訂隻公仔,個四眼售貨員,居然快手到係張單度,cup左「已取」印章!
下!大佬!我貨都未羅,何來「已取」貨呀?
當時小弟即刻同個位四眼哥哥講,但個位四眼哥哥,居然一句「對唔住」都冇!仲厲小弟一眼,好似話小弟多事咁!
其實此事可大可小!因為HT成日要睇單做野,又話冇單就乜都做唔到!
(其實呢點好唔明,你地唔係入晒電腦咩?咁愛部電腦黎煲醋呀?)
萬一到時,我來羅貨,你睇到單話我已經羅左,咁我咪白蝕!
所以陳老板,你賺錢之餘,真係要好好培訓下的員工!
但如果老細有睇,D盒可否出細一半嗎??你D咁大盒我家就來無位再買了
WACOM 發表於 15-9-2010 12:28 PM

好認同!真係就快要比埋張床放佢D figure!有時真係好大!香港寸金尺土嘛!
但我覺得近幾次的頭雕有d 跌watt 跡象....而且佢d box art 越來越hea....
唔好意思!出唔到字!
HT生意越做越大,但反而前線銷售服務就有倒退!
好似包裝的「雪梨紙」,其實好多朋 ...
我愛媽咪 發表於 16-9-2010 08:48 AM

雪梨紙 要留番:38:
頭像被屏蔽
講開HT四眼哥哥,真係不吐不快!
佢既服務態度,真係唔講猶至可,一講把鬼火!
話說之出DX隻BATMAN,搞到又甩皮,又漏油,搞到幾乎全民皆換!
小弟去換個陣,佢俾晒人地唔要的次貨我揀,簡直冇隻要得落手!
小弟最後冇用到,佢話係你唔要,仲係張單寫明「揀左八隻,都不滿意」字樣!
小弟問佢,點解咁寫,佢黑口黑面話,係你揀咁多,又唔要,所以講咁寫!十足懲教署口吻!
喂!大佬!你的貨唔得,我點要得落呀?我反問佢,係咪我返學校,交左八份錯晒既功課俾老師,但老師唔收貨,我係咪可以話,「已交八份功課,但老師不滿意!」咁得唔得呀?佢至唔出聲!
(其實HT同好多舖頭一樣,都係欺善怕惡,小弟同日見到有個客,好惡咁同佢地講,我千幾蚊買隻野,你居然俾的咁既貨我?...佢地即刻變晒小貓咁,任得個客係咁揀!)
另一單!小弟去買「戰狼300」睇多佢兩盒,個陣佢又冇客,又唔係要開盒check,只係隔住盒面來睇,已好好聲氣,唔該前,唔該後,請佢俾多盒來睇,佢居然黑口黑面話,「你再係咁,我有權唔俾你睇!」好似要落閘趕你走咁!仲大枝野過老板娘!
嘩!乜野叫「有權,唔俾你睇呀?」公安呀?警察呀?海關呀?移民局呀?
呢條友好似睇死你的人買心頭好,就會客客氣氣,所以就向你呼呼喝喝!
試下佢係第二的舖頭度,會唔會俾人鏟走!哈!佢第日唔做HT之後,會做得的乜!
頭像被屏蔽
回復 37# ck308 [/

i also had bad experience with those stupid staff before....
those staff really don't bring their 'brain' to work, i dun know why they can handle like this even it is a simple task.
其實果位SALES

對鬼佬是相當有禮貌的。
回復 40# 百龍天舞

咁又有趣wo......
鬼佬高級d.......
真係鬼佬係街講粗口都高級過我地係街''x人老x''.......