Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 戰場之絆 GM TEAM

回復 1# MAX

Tomytec houses?
Good ar!
久違了的 SCM-EX GM … 不過苯太無再出了…可惜:$
回應對屋仔有興趣的大大們.....
屋仔分別係TOMIX 及KATO 出品的~
比例應該係1/150(代號"N")...同1/144或ROBOT魂,SCM景品的MS SIZE好配合....
原本係用於火車或電車模型的城市情景....
http://www.katomodels.com/
http://www.tomytec.co.jp/

我的是以前去日本旅行時買的....
香港都可能有售...詳細請參考...
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... extra=&page=305
回復 33# gundampk78

年尾或明年初...佢地又再出啦....
會有RX-78-1, MS-06R
大魔同雷射大炮就出左參考用原型...未確定會否推出....
回復 34# MAX

感謝版主情報~

呃, 這樣一棟建築物也要那種價錢...砌出像版主那樣的情景的話, 花費豈不是...:56:
Robot魂既GM Sniper II 比例同1/144一樣?
回復 36# 手榴蛋包飯

當年日圓水位較低..加上遇正該百貨公司大減價....
一幢大概一盒HGUC價錢咁上下啦....
Robot魂既GM Sniper II 比例同1/144一樣?
twgss4b14c 發表於 14-9-2010 02:58 PM

矮大概半個頭的高度.....
因為GUNDAM FIX的SIZE比起1/144模型亦係略為細小小....
所以GM Sniper II 和GM Sniper I...睇落差唔多高....
型喎
:71: nice
好掂~~~:71:
:71:
靚相!
動作好自然!
nice photo~:52: