Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 00_GUNDAM

[分享討論] 星期五到頑仔驚喜事宜

要大佬係度先識講多謝,真係陰功><我想問二少係咩樣?thx
總之有改就比個:71:,因為我都好喜歡頑仔老板的處理手法,(如上次3膠紙事件)
老細係令人得閒都會上去睇下野,
自從轉左肥仔係度看鋪,
次次另野都係零交流 = =
俾單,拎貨,俾錢(要俾幾多錢佢亦唔會講),最後次次都要問佢拎膠袋先俾....

上次三重膠紙事件..要負責人親自出面係td解畫..相信已順手同店內所有人"開會"...希望日後有改善吧...
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=135772&extra=&page=1
:o
老細係令人得閒都會上去睇下野,
自從轉左肥仔係度看鋪,
次次另野都係零交流 = =
俾單,拎貨,俾錢(要俾幾多 ...
yinhei_wa 發表於 13-9-2010 04:46 PM

Yes yes, last time he was not willing to give me a plastic bag, but I bought 3 things for more than a thousand dollars!! How come he was so mean!!!????:53:
希望頑仔老細睇到呢post教一教佢啦, 呢條肥金毛仔真係極品來的(對客來說), 功德無量~~:o
禮貌係好基本的野、尤其零售業

不過近年的80後90後有部分都忘記左、我試過公司同位新&#22175;的80後同佢 ...
taken 發表於 12-9-2010 02:17 PM

相同事件相同感受; 太自我.....嗎???:what:
我都試過二少在場,肥哥會變Polite Form架
呂品器 發表於 12-9-2010 12:58

即刻笑&#21655;:66:
話時話, 條肥仔應該係80尾90頭, 會唔會就係咁黎......:58:
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20100523/00410_097.html
禮貌係好基本的野、尤其零售業

不過近年的80後90後有部分都忘記左、我試過公司同位新&#22175;的80後同佢 ...
taken 發表於 12-9-2010 02:17 PM

部份8,90後屋企俾人服侍慣..又覺得禮貌係多餘同向人低頭之嫌....點會肯做?:38:
我都試過二少在場,肥哥會變Polite Form架
呂品器 發表於 12-9-2010 12:58 PM

ha ha ha 笑左 :66:

p.s. 唔知仲有幾多個form 呢?