Toysdaily 玩具日報

查看: 27318|回復: 49

[個人收藏] 財散人安落... 我哋係放課後Tea Time!!...

好喇好喇... 櫻丘女子高中輕音部... 放課後Tea Time... 終於全員集合喇...

嚟個模仿官網首頁Poster插畫嘅合照先...

再嚟多個合照...

好... 唱翻首歌先... 想聽「ふわふわ時間」... 定係「カレーのちライス」... 呢?...

「放課後Tea Time」成員... 主音結他兼主唱... 平澤唯... Yui... 結他係「吉太」...

副結他手... 中野梓... 梓喵!... 結他係「馬糖」...

低音結他... 秋山澪... Mio!... 所用Base係「伊莉沙伯」...

各位 Mio Fans Club 嘅會員... 請尖叫啦...

到 Keyboard 喇... 溫雯儒雅大小姐... 琴吹紬同學... Tsumugi...

最後喇... 輕音部部長兼鼓手... 田井中律... Ritsu...

好... HTT成員已經介紹完畢...

相信好多K-ON! Fans都會好似小櫻咁儲齊佢哋5個好等可以擺翻隊Band出嚟... 其實除咗以上嘅「佈陣」之外... 有無諗過會咁...

就係交換樂器喇...

梓喵曾經借過馬糖俾紬先輩嚟學結他... 所以佢哋兩個交換...

同... Yui借過吉太俾阿律...

至於Mio喎... 一來其他位佢唔敢做... 二來佢支Bass係左手用... 於是不變...

至於效果如何... 請大家自行腦補...

最後嚟個GIF...

相... 部份有啲麻麻... 請多多包涵...

小櫻上

其實仲有...

補翻先前未做嘅報告...

Figma K-ON! 系列第4彈... #060 田井中 律 制服ver.

今次因為要放埋套鼓落去... 所以要用闊盒包裝喇...

櫻高輕音部部長兼鼓手... 田井中律是也...

性格有啲男仔頭... 但某程度好受歡迎... 興趣係捉弄Mio...

合共3個表情... 兩個包包...

可以算係Figma中份量最重嘅一款... 而响香港所賣嘅價錢... 現貨價係算非常合理... 可以話到抵買嘅程度...

再貼幾張...

《K-ON!!》... 第3話... 「鼓手」... 阿律突然間話唔想當鼓手嘅原因...

反光白額頭...

同樣... 第3話... 「Keyboard會說話...」

總括嚟講... Figma 田井中律造工保持水準... 價錢亦算合理... 算係中規中矩之作啦...

最後嚟多張... 加埋個書包...

但唔好走住... 仲有最後一人...

呵呵呵...

小櫻上

之前4人巴巴聲咁出... 之後隔成3個月先至到佢...

Figma #061 中野 梓 制服ver

先嚟例牌盒同部件記錄相...

動畫版第一季第8話登場... 第9話正式加入... 輕音部第5人... 中野梓... 梓喵...

嬌小玲瓏嘅梓喵... 真係可愛...

入隊後成為副結他手... 但其實佢嘅結他彈得比Yui好得多... 仲要成日教翻Yui彈結他添...

一樣... 有3個表情... 仲附送獨有嘅貓耳...

「梓喵」之名由此來...

作為系列最後一款(常規編號)... 今次嘅梓喵質量依然保持水準... 造得很可愛... 基本上無乜要彈嘅地方... 唯獨是雙馬尾活動幅度無想像中大同ball joint接駁位睇落比較易斷... 大家玩果陣要小心啲...

嚟一個場景... 第二季第16話... 「先輩」... 小紬請教梓醬彈結他之事...

最後嚟多張...

暫時Figma K-ON!/K-ON!! 系列都應該可以暫告一個段落喇 (唔計EX004 平澤憂同EX005 真鍋和)... 至於之後有無夏服版... 文化祭版... 到時先算啦...

近排好多時想啲相影得好啲... 但係愈想影得特別啲... 就愈覺得失敗... 似乎真係無乜藝術細胞... 不過Olympus E-PL1影出嚟嘅解像度同反差都非常唔錯... 只係有時覺得景深唔夠長... 影例如5人合奏之類嘅pose就做唔到全清... 似乎要再練習多啲喇...

今次嘅介紹到此為止... 多謝觀看...

小櫻上
:71:...
路過...支持一下...:71:

另外 Azusa 的結他不是叫 Mustang="木炭" 嗎??
好多圖好有心機:71:
竟然有gif 動畫:71:好有愛:71:
:71::71:好齊人
竟然預備了gif...GJ!:71:
gif:71::71:
好詳細...很用心的介紹。
好有心機的玩評同攝影圖片呢, 連我也中毒了~~
good pic, good report~~
:71:

我5缺1 差ritsu未入:49:
:71::71::71: