Toysdaily 玩具日報

查看: 4144|回復: 16

[分享討論] 今日終於體會到曳仔個金毛肥仔...但之後搭巴士的慘痛經歷先係

今日去左mk曳仔拎shf限定,咁岩前面都有人拎緊,但我見個肥仔已經好唔耐煩,個客唔叫佢開盒都冇呢個意識...之後搵袋,4盒野,好似係gills車,blade,兩盒sic 直美,佢點整都袋唔晒,之後先搵個大袋...全程把口密過密斗,之後到我啦,我就一盒gills車,一盒blade,一盒光之美少女,當然都係冇主動開盒啦,之後叫佢開仲2秒種好快咁講淨係花個d冇得換,真係唔知以為佢玩緊急口令,好彩d野都唔係好大問題,但入袋個陣竟然將張雪梨紙掉埋入袋=.=...但之後搭車走先戲惡夢的開始...:Q

我上左車之後,冇幾耐後面有個mk金毛係後面問我借錢,又拎左張唔知咩出黎,正常人緊係唔會借啦,又話咩10零20蚊就得,又話咩好慘一個仙都冇,跟住又係咁爆粗又話搵人開我拖=.=我肯睬佢咁耐都算係咁,之後見佢開始煩第2個,佢套揀一個人上車的人下手,我就忍佢唔住提早落左車,搞到要俾多程車錢先返到屋企><
即刻&#21946;巴士度報警,話有人恐嚇你,同埋車長講,等佢停車埋一邊等,差佬來處理!
樓主你唔淆佢底呀ma,問得你借10蚊20蚊多數折墮到貼地,話搵人開拖一定大緊你,你兇佢幾下佢一定無聲出
即刻&#21946;巴士度報警,話有人恐嚇你,同埋車長講,等佢停車埋一邊等,差佬來處理!
bananaman 發表於 28-8-2010 06:51 PM

阻住成車人的話,只會激起民憤><(這就是香港人...)

樓主你唔淆佢底呀ma,問得你借10蚊20蚊多數折墮到貼地,話搵人開拖一定大緊你,你兇佢幾下佢一定無聲出
jetman_black 發表於 28-8-2010 06:56 PM

我驚佢下面d毛多過我呀,我見佢咁慘,驚佢連保釋費都唔知有冇錢俾xdd
會唔會怕事左的? 係巴士上面咁多人你驚佢做得的咩?
回復 4# p_lam0730

似你怕事多d wor
不過你下次大聲兇下佢,依d人得把口
多謝大家關心...我認我份人係多一事不如少一事個隻,本身我都想打999,但係今日發生太多事(只可以講係公事,其他都唔方便講,sor)所以個人已經係唔想見任何人咁滯,一返到屋企就即訓,而家都係岩岩起身去個toliet咁解...
吹雞都要錢架,真係咁有雷咩,少個崩都無計傾啦!廿皮都要 R,&#25598;條 L 幫佢就得。
咁攪笑 , 坐左廿幾年巴士都未試過 ~~~ lol
不要向惡勢力低頭...:*
以前係大記麥記快餐就見過&#21874;問人&#25886;錢GE麻煩友~~~但係巴士真係第一次聽到有喎~~~:Q鬧巴士司機GE就成日都聽到~~~:(
頭像被屏蔽
佢搵得人出黎開你拖, 不如叫佢搵人出黎借錢好過啦.
bad-aries 發表於 30-8-2010 03:24 PM

X 2
佢搵得人出黎開你拖, 不如叫佢搵人出黎借錢好過啦.
bad-aries 發表於 30-8-2010 03:24 PM

出黎撐佢,車錢來回都唔止十皮啦。
為左十零廿蚊搵人開拖真係俾人笑過世呀