Toysdaily 玩具日報

[其他] 菲律賓政府發言人表示,門多薩靈柩蓋上國旗,是家人的主意,與菲律賓政府無關。

中國駐菲律賓    大使館發表聲明,強烈譴責在馬尼拉    挾持港人的槍手門多薩,出殯時棺木蓋上菲律賓國旗,大使館認為,只有英雄及正直、正派的人,靈柩才應該蓋上國旗,但像門多薩般冷血、殘暴,傷害無辜性命的人,只會沾污蓋在靈柩上的國旗,中國駐菲律賓大使館對此表示強烈憤慨。 菲律賓政府發言人表示,門多薩靈柩蓋上國旗,是家人的主意,與菲律賓政府無關。

有無病呀, 要唔要頒勛章呀, 痴線架~~~~~:53:
我地唔知人地個法律係點
可能人地支旗唔係燒唔係放地踩就冇野
甘樣兇手家人點樣佈置葬禮其實係佢地既自由,佢屋企係警察世家
就自然好重視依D野

不過睇住個兇手葬禮佈置到好似因公殉職甘隆重,香港人心自然唔太舒服
我地唔知人地個法律係點
可能人地支旗唔係燒唔係放地踩就冇野
甘樣兇手家人點樣佈置葬禮其實係佢地既自由 ...
BBQ720 發表於 27-8-2010 03:25 PM

我真係好唔舒服~~~~
OK, this flag can be considered as mat on the front door.
這個政府真可惡:*
又話炒左既? 炒左即係唔係差人啦,,,咁都仲有得cum國旗?
回復 2# BBQ720
雖然小弟都唔識菲律賓嘅國法,但無知極都會知到每支國旗都係代表該國家,原來菲國呢個國家咁隨便,係人、係猫、係狗(或唔係人、唔係猫、唔係狗)都可以死後冚國旗,呢個國家嘅總統同警察一樣咁兒戲、低B,笑?笑乜x野呀你?:blame:你嬲?嬲係笑笑口嘅咩!你傻架?:angry:
喂!!唔爭在喺日本"靖國神社"安排個位比條畜牲啦;全家都係低等動物。
菲律賓政府真係吃狗屎...