Toysdaily 玩具日報

[趣味] 今日鏘鏗集講高登...

頭像被屏蔽
而家既記者真係冇腦, 起底就話係欺凌, 又唔諗下邊個衰先,
好似個賜座男咁, 講真香港日日都大把人唔讓座GA ...
MKLO 發表於 22-8-2010 08:17 PM

插人又插得開心就唔洗理人感受架啦!
係咁用粗口話人,搞大件事就最好啦呵???

人地起你底你自己都Sad啦!
人地做錯你話佢冇問題!
但係最大問題係你起佢底!
起人底爆曬人地D資料出黎好開心?
你要起底不如試下起呢個百婆!
岩曬!
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000423811278
呢位人兄煩人又話人地煩佢,真係笑左囉!
高登成功晉身成網路黑社會,港台居功至偉:71:
全靠個節目夠以偏蓋全咋,所有起底都入高登數:71:
不想說得太清高,但起錯底的話,真的會有人出來澄清?誰人判定應該起底?被起底的,不幸受不住壓力尋死?會有人感受良好?一些"正義之士",看不過眼被起底人士的行為,拿著被起底的資料,走去搔擾甚至攻擊該位人士,又有否人需要負責任呢?
要教佢地指證佢地錯誤既唔係你地!
係佢父母!
我地跟本冇資格理人地既事!
仲要起底中傷人地!
你係咪真係想佢自殺先安樂?
你咁樣叫間接殺人!
你比人起底我諗你都唔會好受囉!:53:
如果樓主係現實都係咁講你應該已被人起底
Batman都係罪犯黎,佢行私刑喎,
而且,佢咁大power,佢監視D犯,咁邊個監管Batman?
其實,而家D起底組,性質都有少少似。
我都認為,無斷起低真係好可怕,好似一種私刑
就算當事人真的錯了,想改過,但網上公開既料係收唔返。
以上就係我個人對起底既睇法,但睇法還睇法,有人照做,你都吹唔漲
我做法就係唔share出去,唔會加把咀。

唔讚成係一回事,但成件事真係存在,點解決先係重點
但暫時我見唔到有乜野高見走到出黎。
事實上小市民面對大惡狗,好多時除左O咀之外,真係唔知做乜好,
佢地會好welcome有件Batman做下野,小市民心態就係咁,好難怪邊個岩邊個錯。問題係,個社會點解要搞到有Batman呢類怪人出現呢?

我覺得香港最大問題,的確係仇富,因為,而家香港真係極度財富失衡
從來冇人要求5:5,但而家就係3:7,仲好快將變左1:9,
你叫D窮人點會唔發窮惡?點會唔影晒你D惡行上Youtube?

而家好多中產開口埋口都係仇富,認為"對社會冇好處"
bull shit,對你地既得利益者當然冇好處!
其實仇富又有乜好大驚少怪?日日都有人仇富架啦!
有人因為呢股仇恨,自己努力上進發達
亦有人會不擇手段上位,搶人既錢
有人會去問秋香姊要鏝頭食,唔夠要多個
當窮人上位變富人,另一批畀你壓住上唔到黎既人就會仇你。
上面既人用力壓,下面既人用力爬,呢D故事,永遠唔會停,永遠有新一章。

而家唔係講大道理就解決到件事,阿公唔會做野,小市民食屎
呢網上大公開、大踢爆事件,已經好難叫停。
社會係真實既,財富不均就會有革命,
呢D係人類社會改變唔到既潮流,頂多係壓住,壓得愈耐就爆就愈甘
我就好肯定,香港就快爆。
頭像被屏蔽