Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (LOLITA) 一樹梨花壓海棠

又見大大講述光頭佬的故事創作,雖然這次的情節有點不是很懂,但是大大的idea真系令人佩服,繼續加油,期待你的作品!
如果你相信佛洛依德的學說的話, 其實每個人係某些時期都會有心理偏差的情況出現,
例如成長時期所出現的 ...
cliffordchan107 發表於 22-8-2010 02:29 PM

依個題目再爭論下去都無咩意思,就此收筆免傷和氣

光頭佬有時係一個好人, 但係有時佢又會做壞事,
有時佢又會同主人一齊睇av,
咁佢仲算唔算係好人?
cliffordchan107 發表於 22-8-2010 05:04 PM

咁睇AV都有愛國(不等如愛黨)既:DD
睇 AV 又未必唔會係一個好人,唔睇 AV 睇另一D又唔會代表係好人~~
光頭佬好能夠代表每一個人o既兩面,有時候我地總有一Do野想做或諗過做,但係又唔會有膽去做,基於種種因素~~

好喜歡樓主用光頭佬將我地呢D已經進入麻甩之年o既人o既無奈與悕虛表現出o黎~~ 十卜
如果你相信佛洛依德的學說的話, 其實每個人係某些時期都會有心理偏差的情況出現,
例如成長時期所出現的 ...
cliffordchan107 發表於 22-8-2010 02:29 PM

咦~
大大對心理學有 d 研究~??
而家仲幫緊光頭佬揾緊一個fit size的 figure, 可惜人選大難揀,
面相不可太萌, 至少年齡不可相距 ...
cliffordchan107 發表於 22-8-2010 02:31 PM

we are all concern about 光頭佬...hope he find his ex very soon...
suggestion...

:66:
依個題目再爭論下去都無咩意思,就此收筆免傷和氣

咁睇AV都有愛國(不等如愛黨)既
隨感一亡魂 發表於 22-8-2010 08:51 PM

唔緊要, 大家討論下已, 當刺激思維~~
又見大大講述光頭佬的故事創作,雖然這次的情節有點不是很懂,但是大大的idea真系令人佩服,繼續加油,期待 ...
bond123 發表於 22-8-2010 06:28 PM

謝謝支持, 有時自己的劇場作得不太好, 唯有多作嘗試, 尋求進步,
大大你們的支持, 是我繼續劇場的原動力~~
睇 AV 又未必唔會係一個好人,唔睇 AV 睇另一D又唔會代表係好人~~
光頭佬好能夠代表每一個人o既兩面,有時 ...
Donald_D_Boy 發表於 22-8-2010 10:26 PM

其實自己下個月快三十了, 由以前的小伙子, 到而家開始有少少中年危機,
所以忽然有所感受, 有意無意間將自己或身邊朋友代入咗落光頭佬的角色入面...
we are all concern about 光頭佬...hope he find his ex very soon...
suggestion...
Grimlock 發表於 23-8-2010 12:31 AM

這個是qb的武器屋?
我記得轉輪也有出過,
可惜一來size不合, 二來個胸大得太誇張....
(說實話, 我有點大胸恐懼症的, oversize的cup數有點接受不來呢~~)
咦~
大大對心理學有 d 研究~??
蜘蛛聖鬥士 發表於 22-8-2010 11:48 PM

我無正式讀過心理學, 只是大學時候讀過一科行為學, 當中有引用一些佛洛依德的學說, 例如夢的解析之類, 覺得很有趣, 私底下看過一些心理學的書罷了~~
唔悶~!!!
頭像被屏蔽
放學ICU....
回復 36# cliffordchan107

剛剛明白了心理關口是怎樣一回事,
或者只有放下了"孌童"的偏見,才會看到"LOLITA"(這裡指劇本)背後的意義吧...:38: