Toysdaily 玩具日報

查看: 4112|回復: 20

[新聞] 包致金侄女摑警維持原判

:*x99999999999999999999999

包致金侄女摑警維持原判
(明報)2010年8月6日 星期五 17:05
終審法院    常任法官包致金侄女摑警案下午覆核,裁判官拒絕覆核,維持原判。

終審法院法官包致金侄女Amina Mariam Bokhary的襲警案判刑覆核,下午2時半在東區法院聆訊。包致金侄女抵達法院時,被大批記者包圍,其間一度混亂,她在一批人護送下進入法庭。

裁判官阮偉明在聽取控辯雙方理據後,決定拒絕覆核,維持原判,因根據被告的精神報告,她是一名病人,多過是一名壞人,原有判決適當,所以決定維持原判。

今次覆核開庭,由於旁聽公眾太多,法院要轉換較大的法庭。警務督察協會主席廖潔明亦有到場,傳媒要取籌入內。

包致金侄女年初在司徒拔道一宗交通意外,拒絕接受酒精呼氣測試    ,並掌摑警員,日前在東區法院被判感化12個月、罰款8000元和停牌1年。律政司    就判刑提出覆核。

(即時新聞)

除左告包女外要告埋個法官:*
去他的!! 覆核左等於冇覆核, 根本就係做戲比人睇!!!
:blame:  遊行預埋我!
一句講晒,法律之下,窮人日日含L,
法律之下,有錢人上等人,享有特權~~~~掉那媽
:*要法律黎做咩!!!!!!!!!!
多X餘你老X:angry: :53::blame:
算吧啦,俾邊個判都係一樣~
佢地要升職加人工咪又係睇包致金果班人既頭~
邊個會同上司過唔去??
裁判官阮偉明在聽取控辯雙方理據後,決定拒絕覆核判刑,維持原判,因根據被告的精神報告,她是一名病人,多過是一名壞人,原有判決適當,所以決定維持原判。他表示,無論是窮人或富人,判決是相同的,他質疑如被告是窮人,會否出現偏幫窮人的說法

更係唔會啦大人,窮人邊有可能有咁多份醫生報告證明佢有病,原判已經判左入去受啦!大人!!
國之將亡,必有妖孽。邊個係人,邊個係鬼。果然係一場好戲!:71:

葉繼歡有得上訴

正常人唔會打劫
正常人唔會開槍打差佬
佢好明顯有病
佢只係病人唔係壞人
佢又唔會再犯

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
裁判官阮偉明在聽取控辯雙方理據後,決定拒絕覆核判刑,維持原判,因根據被告的精神報告,她是一名病人,多 ...
hk小文 發表於 6-8-2010 09:55 PM

在新聞看見他說那句話時真的火冒三丈! 自己判錯刑竟然"入我地數"!!
佢腦尾..........

What the f*cK!:53: !「法治已死、公正已死、香港已死!」

Where is the ICAC telephone number?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
:50::53::66: