Toysdaily 玩具日報

樓主: dogdogdogdog

[活動展覽] 靜岡高達展

大家是否同意高達是日本國寶之一?

單是高達歷來帶來的經濟利益收入已經不少了....
如果放喺大陸, 我諗笨大要整多幾隻, 因為大陸同胞"太熱情"了.
終於睇到等左好久! 請問大大個gurdam會動嗎?
sslazio 發表於 2-8-2010 03:49 AM

會駕,架高達用左11個月既時間由東京行去靜岡. 中間花左吾少時間去打工買油,食糧同Parking. 其中有5個月被警察扣留因違例停泊.
大家是否同意高達是日本國寶之一?

單是高達歷來帶來的經濟利益收入已經不少了....
影武者 發表於 3-8-2010 07:18 AM

同意:73:
係男人的浪漫!!!!:43:(拖走......)

回復 14# leo2004

唔會, 大家分享下JE, 我都係去東京玩, 再用一日坐新幹線落靜岡睇, 我首先由新宿坐JR去東京站,再轉新幹線去靜岡站, 再轉返JR去東靜岡站, 車程大約2個鐘, 一出東靜岡站北口就見到會場
回復 11# S20081997

今次少人好多, 我今次去係星期一, 所有設施都唔駛排隊, 模型又任買, 上次我排隊入SHOP都排左90分鐘, 模型又每次限買一盒
回復  stonekeung01

Just been there yesterday... it states the ligit is on since 5pm but during s ...
jazzak 發表於 3-8-2010 12:33 AM

thx bro.在下打算9月去,最想睇佢夜晚著燈,但官方開放時間係9月開始1000-1800,都唔知天黑未,正在煩惱中:26:
回復  leo2004

唔會, 大家分享下JE, 我都係去東京玩, 再用一日坐新幹線落靜岡睇, 我首先由新宿坐JR去東 ...
dogdogdogdog 發表於 3-8-2010 15:00

亦都可以順道落埋大阪玩幾日, 由靜岡坐新幹線去到新大阪都係2個鐘左右o
:shiny::71:
回復  S20081997

今次少人好多, 我今次去係星期一, 所有設施都唔駛排隊, 模型又任買, 上次我排隊入SHOP ...
dogdogdogdog 發表於 3-8-2010 03:07 PM
:shiny::shiny:thx
may be this show is 2 far away fm last time la :78:
dogdogdogdog 大大,  請問靜岡高達展附近有冇其他嘢行&食?
stonekeung01 大大, 我9月29去靜岡,你那日?
我都去完日本番黎,本來都係去睇高達+初號機,不過計下車費好貴,結果無去到,留番d彈藥買野,仲大出血tim......
dogdogdogdog 大大,  請問靜岡高達展附近有冇其他嘢行&食?
stonekeung01 大大, 我9月29去靜岡,你那日 ...
sslazio 發表於 3-8-2010 10:41 PM

未定,因同行友人想睇著燈,未決定8月定9月:unhappy:
Gackt大大:係呀!車費真係好貴,一人大約1K。:31: