Toysdaily 玩具日報

[其他] 比hottoys0既提議

我同幾個上海朋友排咗10個鐘,去到入口前在120位左右,點知去到HT前面亂0西。好啦,等一陣睇吓HT點處理啦。先宣佈今日唔賣,叫人唔駛等,眼見其他人小貓拆蟹,同D朋友怕有不愉快事發生,决定走開,跟手走開去EB攞吓贈品、行吓。你老闆你轉頭又賣番,仲要賣埋聽日0既,而且眼見買倒0既大部份都係排隊黨D人。唔係話好嬲不過對HT做法極度失望同反感。
喺到順便有個提議比HT下次賣會場限定時考慮吓(前題係HT會重視真正玩家及打撃炒家同排隊黨)
你HT想有人排隊做勢,可以,一樣要排隊及先到先得。但買家(VIP及非VIP)需出示一定數量HT門市訂單(如5張),同一姓氏及電話只可買1set(要本人即場對ID姓氏),我相信各玩家應該唔止有5張訂單喺身,雖然排隊時間可能會耐D。
而且哩個提議一舉數得 :
1.真正玩家可以比較放心排隊,可以買倒0既機會增加。
2.可令只有3至4張訂單0既玩家因限定版而考慮多訂1至2隻冇咁鍾意0既。(HT生意升,正)
3.炒家同排隊黨成本大增(排隊黨人工),再加30人排隊乘每人5張訂單。(HT生意再升,正正正)
如果炒家咁都大手掃貨,咁真係抵佢發喇!!!
小小意見,望HT考慮考慮。
希望 ht唔好認錢唔認人得罪d fans
排第五都買唔到LA,未開場都有成一百幾十人係場入面(VIP guest/staff),hottoys神早出梨派籌就天下太平la,一係你就神早講話內部認購.咁我排都唔Q排la.頂
不如每年的8月至第二年的7月....買夠8隻先可以買限定品喇...
香港動漫節會場版 應該是指在會場場內發售 或者 為慶祝香港動漫節2010而推出的版本, 不應限制數量

要我入場買, OK, 當入去支持下你
...
要排幾日, 仲要乜都買唔到...比D雜炒買晒.....

咁樣對待真正客人/FANS/ VIP MEMBER?

好冇良心LAW...

從做生意看...
賣俾真正客人錢都係照收...

益炒家有什麼用? 做臭個朵為咩?
我有個疑問想各位在場0既大大一齊諗0下(當然,我在現場)
直至而家都無人報告過混亂後再買得到,問題係當時圍欄內頂多六、七十人,再加混亂前頂多賣二十套左右,剩低0的貨去0左邊?
我在想只不過HT受大會壓力,又唔想第二日整多劑所以就話賣0西,好向大會交待同散咗班人(但係一早散咗0既多數係排0左好耐0既玩家)。
而且第二日0既貨送0左去會展未都未知,我曾經在會展擺過Booth(不是玩具),估佢個Booth根本放唔落0甘大Lot貨,亦估佢唔會放大會倉(因無實Q睇0既,個個展商D人自出自入,太貴0既貨通常都唔放,情願日日送貨)。
純個人猜測,大家一齊諗0下。Thanks.
今日係動漫 ht個幾個員工,有男,有女,服務態度亦好好,希望門市學下~:71:

有的後悔唔同佢地反映一下門市員工的工作態度:79: