Toysdaily 玩具日報

查看: 13160|回復: 16

[改造交流] TRANSFORMERS-AUTOBOT DRIFT飄移版

初初無諗住入呢款,但見到其他大大出POST讚佢,心郁郁之下,就入左佢,一玩上手就愛不釋手,於是就滲下線,貼水貼,改隻RACING版出黎
頭部就用彩光貼改造,再向眼框加上黑線,咁就算無光透入都好,隻眼都好似發光咁

擺POSE都無難度,仲幾有型

膊頭上既水貼我幾鐘意

呢把印上天下無双既劍,亦都係我買既原因之一

呢個係我第一個比較用心出既POST,多謝支持

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
:71:大大好有心機,改完之後唔錯啊,謝謝分享
加了水貼後內容豐富了不少呢~

把天下無雙刀的確是吸引人的主因,但一把軟軟的大膠劍卻又是趕客的原因:31:

而家仲爭扎緊把大膠劍油唔油銀色好...
因為我是無添加主義者,
一油,就全部玩具都要跟住油.....
比起加貼紙
我想洗走D拉花多D
加咗水貼, 滲咗線真係好好多, 果然改得好!!
不過我都係無買呢隻drift!!
加水貼也不俗嘛, 令車身本來有點格格不入的拉花看起來變得自然了~
大大你放心,好POST有好報:71:
拉左花即刻正晒, D水貼邊度有得賣?
我功力所限,所以口水貼加滲線已好滿足了~~:34:
回復 8# Jazzblues
D賽車水貼,向旺角廣華街D 賣RC 車既舖頭可搵到,而其他水貼,其實就係GUNDAM用水貼,向模型舖可搵到
滲完線唔同哂:71:
滲完線唔同哂
fatcheong 發表於 28-7-2010 05:45 PM

同意!!不過小弟反而覺得呢隻drift最趕客嘅係好膠嘅車身顏色:47::47:, 因為呢點所以小弟都冇入!但大大嘅創意的而且確係...................勁:71::71::71:!!
請問可否講講 "頭部就用彩光貼改造" 既方法呢?
回復 13# SARU

彩光貼係向模型舖會搵到,係一張貼紙黎,依你要貼既size cut出黎,貼上去就得,佢本身係幻彩咁,我宜家好多時都會拆開tf 既頭,貼上眼度,效果良好
回復  Jazzblues
D賽車水貼,向旺角廣華街D 賣RC 車既舖頭可搵到,而其他水貼,其實就係GUNDAM用水貼,向模型 ...
玩具宅人 發表於 27-7-2010 10:39 PM

thank you,如果我買到架車我會試下好似你甘