Toysdaily 玩具日報

樓主: getterwing2

[分享討論] street fighter vs 鐵拳

只係加入左外形同鐵拳人物相似的鐵拳人物, 畫面改只係製作人想變風格, 同鐵拳原有風格冇關.  反正鐵拳人 ...
getterwing2 發表於 22-5-2011 08:17 PM

TK6BR d畫面咁差咩原來?!我只好自刮兩巴.... (啪)(啪)

我返而期待Namco嘅Tekken vs Street Fighter,會將SF d角色點型化法~~
唔係下話.... TK6BR嘅畫面點睇都靚過SSF4啦....
Devil_Fudou 發表於 23-5-2011 07:08 AM

可能我冇玩開鐵拳啦~~~:unhappy:
TK6BR d畫面咁差咩原來?!我只好自刮兩巴.... (啪)(啪)

我返而期待Namco嘅Tekken vs Stree ...
Devil_Fudou 發表於 23-5-2011 10:08

雖然T6畫面唔算太差, 但同上個世代的T5/DR比, 進步真係唔大.

不過BR的engine係用番T6改良少少, 而T6街機版已經係07年出的game, 未發揮到今個世代主機應有水準都無可厚非.

不過其實畫面差少少都冇所謂, 只要足60fps冇lag就好好了, 反正打果時都冇時間留意咁多細節.
我都期待tekken vs SF多D, 之前出過幾張用paul改少少做ryu的圖, 幾好ga.

不過我諗要等tekken tag tournament 2 同sf vs tekken出左後, 先至會有多D料.
雖然T6畫面唔算太差, 但同上個世代的T5/DR比, 進步真係唔大.

不過BR的engine係用番T6改良少少, 而 ...
getterwing2 發表於 23-5-2011 03:16 AM

啊~~~~ 唉... 我真係太耐冇打鐵拳喇.... 而家老咗已經冇乜去機舗
又冇PS3/Xbox360,不過就快會買PS3,真係要搵返隻TK6嚟玩吓先得~

講開TT2,平八好多頭髮!!:66:
啊~~~~ 唉... 我真係太耐冇打鐵拳喇.... 而家老咗已經冇乜去機舗
又冇PS3/Xbox360,不過 ...
Devil_Fudou 發表於 23-5-2011 09:36 PM

我都無新主機.....

不過大家都話買360喎,.,,,,,何你又同我一樣想入PS3?

為了GT5??  GOW??
我都無新主機.....

不過大家都話買360喎,.,,,,,何你又同我一樣想入PS3?

mushroom 發表於 23-5-2011 21:47

買360好D.

PS3.... 都唔知幾時可以好得番. 今次好完下次唔知幾時又俾人hack.

我只得360, 如果你地買埋, 可以多D腳打鐵拳. 我都冇咩時間去機舖, 打鐵拳都只係靠夜晚打360打online battle.
我都無新主機.....

mushroom 發表於 23-5-2011 08:47 AM

一向都係PS fans,PS始終多d我玩開嘅日本game,例如機戰
而且可以當Blueray Player用嘛
一向都係PS fans,PS始終多d我玩開嘅日本game,例如機戰
而且可以當Blueray Player用嘛
Devil_Fudou 發表於 23-5-2011 10:56 PM

我見依家的舊港產BD都係$99,低睇。