Toysdaily 玩具日報

查看: 14374|回復: 14

[個人收藏] SIC幪面超人Rider Form系列Dark Kabuto & Gatack

上次介紹過SIC53的Dark Kabuto Masked Form & ZECT戰鬥員,今日介紹埋Rider Form的Dark Kabuto & Gatack

這套SIC 53,初出好貴,好唔值,所以等到能接受水平才入手,當然,價錢還是覺得貴,剛好入手的月份冇乜買過玩具,算吧...
呢套SIC KABUTO系列個素體可動幾好的,但身型就麻麻,雙腳最難頂,雙腳本身已沒線條,外側還有兩大條鐵片...直頭成條間尺...搞乜呀安滕?
腳掌的外型也幾醜怪,又很長
不過雙手就幾靚,把本身簡單的外型變得豐富,尤其是前臂

Kamen Rider Gatack
上色真係幾差,出界果D就一定啦,雙肩的藍色可以一邊深一邊淺...我呢隻算好啦...影相唔係咁覺眼

Gatack本身好靚,SIC化後...扁口扁面...不過正面睇OK的,只是OK

武器...都係唔靚

Kamen Rider Dark Kabuto

佢好有心思咁弄了個透明胸甲出來,不過雙肩,背及頭又唔咁整,不如唔好整啦,搞到佢好似MG高達模型咁,送你單邊透明甲有乜為姐...

這是一件令人討厭的武器...(外型又似玩具...),放D小甲蟲出來攻擊,不過我唔記得劇中DARK KABUTO有冇用過
拍攝時真的飛來了兩隻煩人的"蚊茲" ... (在柔光紙上)

下圖呢把武器更吹漲,原作中一把野有3種攻擊模式,本身係枝槍,槍柄係斧,"蚊"開佢變把刀,幾正呀,但SIC化後分開1槍1斧1刀,3把野比你,失敗啦

欠555中的奧加呀,...推出無望達80%

成編都好似係咁鬧,家陣讚下先…
可動真係唔差,踢得幾高ga,不過踢得唔係咁好睇,除左shf,呢個姿勢幾難擺得靚
…好似擺到佢踢波咁 ^^
好似話sic 52 kabuto 9月再販,到時再影好d個rider kick

ps: 好希望sic kabuto這個系列唔好再出其他rider,完左佢算la,我唔想買左the bee & sasword後一路玩一路影又一路鬧,thx bandi ^^
GD PICS
依對野畀人惡意炒起...入唔落手...

但我幾期待thebee 同 sasword=-='
好想cast offXD
:71:
呢盒係我個SIC list裡面排最後咁滯 :(

唔覺得差,但亦唔覺得正...  個價又長期唔回落...
d pose好型!
睇完大大個post, 隻鋼鬥王又真係方左D...;  可惜哩隻太貴, 小弟無入手, 無實物攞上手睇下..:no:
真係慘,玩玩具玩到咁真係慘,好似有人迫你買咁一路玩一路鬧,讚既成份差不多係零,其實唔鍾意真係可以唔買架∼我地細細個玩玩具要求邊有宜家咁高∼:)玩得開心最緊要麻∼最後都多謝樓主詳細指出玩具問題
真係慘,玩玩具玩到咁真係慘,好似有人迫你買咁一路玩一路鬧,讚既成份差不多係零,其實唔鍾意真係可以唔買 ...
kirin小黑 發表於 21-7-2010 14:10

HAHA 我都幾犯賤
角色中意我又中,加上係喜歡的sic系列,所以幾多唔滿意最後都係買左

依張正呀:71:
多謝樓主分享~
個人很喜歡Gatack, 但今次始終提不起勁買...
不過我覺得樓主已經化腐朽為神奇!:71:影左好多好相∼好靚,連色差都唔覺
:71:正post
GOOD AR>>>
:71:nice report
Gatack有d怪.....:45: