Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] WHIPLASH ﹣ HT 唔係咁交貨比人嘛?

頭像被屏蔽
=_=...
剛剛先留意張單不是我keep=_=

無單換不換到呢=_=
七夜志貴 發表於 19-7-2010 11:35 AM

兄弟,好似冇單冇得換!

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-131560-1-2.html
頭像被屏蔽
我果件都有aa膠漬.....................
比小小見議你, 信人不如信自己

至從dx02 batman 事件, 我對ht 信心由100 降至 10 , 所以每次攞完都會第一時間去茶餐廳或者老mac 即時開盒check 件, 有事即時返上去換, 無事返屋企開心玩

開頭都唔多慣別人不停望, 而家已經習慣而且有小小虛榮感, 千多蚊玩具週街開黎玩

hahahaha
最後今日都換到,當然少不免聽到員工維護自己公司的說法,大約內容:

這個開關不是外觀問題,因為從表面是看不到這個開關有問題
所以認為這不是貨物質有事;
也不是FIGURE 內部問題,因為還可操作。

聽完此一席話之後亦都換左隻新的比我,咁我亦都好滿意咁離開
至於店員所講的,睇唔到等於無事的說法。
各人的接受能力不同,也不好爭論啦~~

另外補圖一張,是我令一個朋友買的
中間核心位置,有條花痕,係由內部出現的
唔知呢個店員又會有咩特別的睇法呢?
請問大家係HT 裡面驗貨? 定係街? 係屋企? 定有其他方法驗貨呢?
呢隻小弟仲未有時間去取貨。
不過,小弟住得老遠,而HT既質素又...唉!...
所以,小弟一取左貨,就飛身上樓上四、五樓暗角,開盒Check貨!
一來距離近、二來又有冷氣、光線又充足!(當然係冇「登」坐,要蹲係度,亦間唔中有管理員干涉,不過佢地都係好聲好氣,你只係同佢地講,話好快,睇完就走,通常都冇事!)
所以,若果發現有問題,就可以返落二樓去換,慳返時間。
呢個就係小弟既經驗!...
當然一笪地方,就係對面街,「船仔」樓上既走廊位,不過最衰係冇冷氣,光線又暗!唯一好處,係冇乜人干涉!
唔知各位大大,又有乜好地方,提供Check貨好去處?謝謝!
所以,小弟一取左貨,就飛身上 ...
我愛媽咪 發表於 21-7-2010 01:23 AM

大概就是ht 對面puzzle 店後樓梯走廊位:DD
頭像被屏蔽
:o應該有得換
HT 就係咁, 換比你都係要西口西面對住,
再唔係就串你兩野
請問大家係HT 裡面驗貨? 定係街? 係屋企? 定有其他方法驗貨呢?
maclcy 發表於 20-7-2010 10:10 PM

係HT 裡面驗貨 係好表面check件其實...
其實ng想行多次 咪企係後樓梯位開左慢慢check lor  ng使行多次..
不過我ng會 多數都係返屋企至開
頭像被屏蔽
所以,小弟一取左貨,就飛身上 ...
我愛媽咪 發表於 21-7-2010 01:23 AM

CTMA  B2  有位坐, 可以慢慢check