Toysdaily 玩具日報

查看: 7843|回復: 18

Gunpla Builders Beginning G Preview Video

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
新gundam卡通?
新gundam卡通?
freedom@kira 發表於 16-7-2010 09:15 AM

係呀, 好似 bear acguy 同 super customer zaku 都係度出
係呀, 好似 bear acguy 同 super customer zaku 都係度出
fourson 發表於 16-7-2010 09:18 AM

知唔知幾時有得睇:35:
呢套好似有埋Hi-nu出場:shiny:
呢套好似有埋Hi-nu出場
GN-001 發表於 16-7-2010 09:36 AM

唔係唔明BANDAI用意,想用模型+卡通引細路砌野玩
但成效真係唔敢期望過高.
或者crossover一d SD高達bb戰士模型入去,會有趣d?
而家好似都只係引到買開模型個批人注意.
細路都係出街鬥下陀螺好過.
唔係唔明BANDAI用意,想用模型+卡通引細路砌野玩
但成效真係唔敢期望過高.
或者crossover一d SD高達bb戰士 ...
Toro 發表於 23-7-2010 02:49 AM

佢好明題係返狂四郎老本啦
全三部,咁係分三季出定好似gundam seed stargear咁得三集仲要響網上播呢??
唔係喎... 好似幾得意咁喎...

用喱個方法令到唔同作品嘅MS大混戰... 咪當係G Gen嘅動畫化囉...

以「Gunpla 30周年記念作」做綽頭... 又幾附合喎...

放開懷抱睇應該會開心啲...

呵呵呵...

小櫻上
"Gunpla Senshi Gunpla Builders Beginning G" from Hobby Japan
9月號

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
唔係喎... 好似幾得意咁喎...

用喱個方法令到唔同作品嘅MS大混戰... 咪當係G Gen嘅動畫化囉 ...
小櫻 發表於 23-7-2010 08:48 AM

我自己一定睇呀,不過尋日播條Youtube畀屋企D細路睇,佢地似乎冇乜興趣.
所以有感而發JE.
都係唔明, 故事中的GUNDAM只係一件普通的模型, 但點解會動同打起來? 係咪有一部VR機, 只要放你隻模型入去, 你就可以開部GUNDAM同人網路對打(GP?) 而主角既GUNDAM模型又係獨一無二既...
maybe same as card game
都係唔明, 故事中的GUNDAM只係一件普通的模型, 但點解會動同打起來? 係咪有一部VR機, 只要放你隻模型入去,  ...
francis_lks 發表於 25-7-2010 01:05 AM

係呀,其實呢套片既源頭一定係《模型狂四郎》,故事入面有一部模型VR機,可以Scan你作品入去,而玩家就要坐定定戴頭盔,走入模擬世界駕駛返自己作品去戰鬥.
當年睇呢套漫畫時,遊戲機仲未好普及,睇住D人物飛入模擬世界,著返相應角色既戰鬥服,真係覺得好鬼正.

講下個戰鬥系統,首先部腦會有好多個座位,位後面有個半圓王型球體畀人放模型入去,機體性能係同模型砌得好唔好有關,
有次四郎趕工唔見左肩頭關節組件,是但用膠紙貼住,幾乎手都甩埋.
故事中不時會講出某D模型款既不足之處,D改造成為當時日本細路既話題,比如1:144大魔個頭轉唔到,紅慧星腳板冇關節,
高達股間唔可以一字馬等等,好多人跟住佢改,後來仲甚至出現原創機體(完美高達,FA高達1.2.3代等)