Toysdaily 玩具日報

查看: 6744|回復: 21

[分享討論] 詹瑞文 收到朋友送嘅禮物 --- 高達匙扣八達通, 仲放上Facebook同人分享!

" Jim Chim 詹瑞文 上星期收到一個朋友送嘅禮物 --- 高達匙扣八達通, 你地睇吓幾靚!! 仲刻有我個名添架!! 多謝!!  "

http://www.facebook.com/jimchimfans?ref=ts&v=wall

http://www.facebook.com/photo.php?pid=4824703&id=26767227562

高達既吸引力真係勁!!:71:
詹瑞文收到咩朋友送嘅咩禮物...有咩好分享...我地又可以討論d咩............................
都係分享下者
詹瑞文收到咩朋友送嘅咩禮物...有咩好分享...我地又可以討論d咩............................
聖鬥士JACK 發表於 12-7-2010 21:14

笑咗...
聖鬥士JACK 發表於 12-7-2010 09:14 PM

雖然阿樓主個名,張icon相,個人資料都提住高達八達通,TD仲賣埋廣告
人地都係搵食....冇興趣咪睇完算數囉....
多謝分享:77:
回復 5# Toro

嗯,咁送左俾佢,佢又咁開心放上自已個blog到,即係就算明星都好似我地買到自已鐘意既玩具都會放出來同人Share啊!

佢都係出而自發,唔係廣告黎架。:61:

真係唔明大家點定義咩叫做賣廣告,
成個TD都係日本各大玩具發報嘅轉貼,你地就叫嗰D造「資訊」,仲睇得好開心﹔
如果有日Bandai官方咁俾面自己開post將最新「資訊」發報上嚟,就變成「賣廣告」?
咪一樣係同一則玩具嘅消息,唔係官方發嘅仲好咩!

其實討論區係俾人就住某話題一齊討論嘅地方,偏偏唔準原製作單位上嚟講自己嘅作品,九唔搭八兼唔知頭唔知路嘅就暢所慾言,真係荒謬!

就算發貼人就係PHOTOMATO老細又有咩問題?
大家已經犯咗以下問題:- 『誅心之論』
唔明可以參考以下文章
http://home.gamer.com.tw/blogDetail.php?owner=Landius&sn=10720

唔好俾我講中,哩度真係有好多人仇視廠商,哩種心態好唔健康,亦分唔到咩係意見咩係感覺,亦無益於討論。

致於藝人玩咩玩具,點會無咩可以討論?之前古天樂大家唔係講到樂此不疲?

分享詹sir收到高達有關禮物咁開心,我覺得幾得意呀~

先前我睇一位靚女藝人嘅blog,估唔到佢竟然砌緊高達,我都覺得幾驚喜Bo~
真係唔明大家點定義咩叫做賣廣告,
成個TD都係日本各大玩具發報嘅轉貼,你地就叫嗰D造「資訊 ...
Tasuku 發表於 14-7-2010 07:40 AM

詹SIR收高達精品,我真係估都估唔到,其實幾意外.

大把行家上網宣傳,有D係隱藏身分,有D就搵打手
我覺得呢位樓主一D"扮網民"既欺騙成分都冇,幾老實呀,真係冇必要插佢.
但至於你個套"官方上討論區仲好"理論,我覺得兩睇啦,

點解咁多廠畀錢雜誌都要寫內容,唔係買廣告位?
點解街市推銷要花成本"做妹",唔索性做平件野?
因為人心向來就係信"自己人口碑",讀者想睇記者分析過既內容,C9就信其他C9既口碑,而唔係廠方單向畀料囉.

成個internet在手,我睇官方料,點解唔去官網je
不過世界唔同左架啦,自從有左facebook page呢樣野,
網民係唔介意參與一D有互動發表意見既官方討論.
但就好睇官方發報人既功力,個討論有冇野畀人討論,畀D問題人討論下,做D小遊戲換下禮物,咁就多人玩了.

呢位大大其實有d計架啦,出動到詹SIR喎!
你試下自己整件野送畀佢,再叫佢O係自己Facebook幫你一把,看看係咪咁易?
我覺得佢去返facebook個邊,反而谷到D非玩具迷留意呢件貨.
相反TD呢度太多"專業玩具迷",佢地的確比較抗拒"官料"
回復 9# Tasuku

非常開心看到一些正面的討論,感激以回應的網友!
但其實有些批評意見的網友都是非常多謝他們的真心意見的,大家都有自己不同的看法,
公開討論是很好的過程來的。
回復 10# Toro

我都係覺得討論區的力量其實是很大的,如果大家好好合作及利用,其實對廠商,客戶,網友及平台都有正面好處的。
我都好想系廠商同客戶之間,透過一些平台有交流的空間。
我唔識咩道理...
只係覺得好簡單...
啱既一齊吹多兩嘴...
唔啱?禁右上角個「交叉」咪得囉...
就算呢度有官方人員係度宣傳...
我地都可以對呢件「玩具」俾意見,甚至批評....只要合理同唔好傷和氣...
呢度係一個公開既平台....大家都有權發言....
但請理性討論!!!

對唔住咁多位....多口水發表埋D咁既偉論...
純粹個人意見及偏見....
唔啱睇既就唔好理我就得啦!!!
頭像被屏蔽
好簡單啫, 鍾意睇既, 咪叫資料, 唔鍾意睇既, 咪廣告囉.

即係D人COLD/WARM CALL, 打黎話有借錢 ...
bad-aries 發表於 15-7-2010 12:36 AM

中晒~ D人就係咁諗先致死~ 發post嗰陣鬼知班友鍾唔鍾意睇咩~
整吓整吓,知道D咩消息有咩好嘢,換轉係我都費事post上嚟啦,費事做完嘢仲要俾人鬧呀!

倒頭來,最後係邊個嘅損失?