Toysdaily 玩具日報

查看: 11018|回復: 9

[玩具報告] Masked Rider W Fang Joker # S.H.Figuarts

幪面超人Double Fang Joker,係Double咁多個型態中我認為係最靚的一個
今次的SHF Fang Joker都一樣做得好靚,由包裝到玩具本身都非常之靚,QC又好,連關節都跟番右邊身白色、左邊身黑色(相信是膠料原色關係),但好老實講,這套SHF Fang Joker就絕對不是一件好玩的玩具 (可能我對SHF要求高左dd)
可動度同上次Cyclone Joker一樣,…姐係唔夠我玩…腰關節不合格,股關節可動也不算高,d位硬係頂住頂住咁,d手掌又係造得大左d,右手前腕利刃換件時難拆下又難插上,右腳腳跟刀刃也是有同樣問題,及右肩。右肩取下的利刃外型好難看…
要呻ge就係咁多,但整體還是喜歡(犯賤)

必殺技~~

按下Fang Memory頭上的角1下,能使用Arm Fang,前腕會產生利刃當作手刀武器之用。

連按下Fang Memory頭上的角2下,能使用Shoulder Fang,肩膊上會產生利刃,拔出後可當作刀刃,或者回力標之用

連按下Fang Memory頭上的角3下,能使用必殺技Fang Straizer,使用腳跟刀刃,使出不同形式的Rider Kick,踢出的架式分為3種:旋轉式(像街霸RYU的旋風腿)、抽射式(像Gatack的必殺技)及沿地踢(像Kabuto的必殺技)

今次d相影得唔好,等我入手shf Nasca Dopant再影多獲啦
金蟲好慘.XD
...w d再販都無改返手關節色...真係衰...係得fj跟身既色...
頭像被屏蔽
呢隻我都有入
戈時都考慮入唔入
但依加睇黎痛入錯
:71:

:50: Shoulder Fang 把刀原來可以 蚊 出黎 ... 你唔講我真係唔知 ... :35:

Support:71:

可惜自已既fangjoker qc麻麻:31:
第一張好有官圖feel:$
W真係好睇唔好玩, 我都認同. 不過我覺得QC好差. 我個隻心口成達油凹左入去, 又多甩色位.

Support 靚相, 影得好好呢 :73: