Toysdaily 玩具日報

[新聞] 而家D社工真係讀屎片

頭像被屏蔽

怨怨相報既風氣真係有問題架,香港好重戾氣.
但而家D死小孩,用返以前個套教係唔會聽,利用新既工具去教精D衰仔衰女,有何不可.
打個比喻,"魚"一個小朋友,等佢知衰其實係一種好簡單易明既教學法
以前D死小孩(我個代)單純好多,比如你去其他小朋友面前笑佢XXX,佢會話,唔好講啦~~~
唔聽話D既,就除清佢D衫,推佢出冷巷去遊街,等佢樣衰一次,以後記住
今時今日,點解唔可以拍佢條片上YOUTUBE,等全世界睇佢有幾樣衰.
最少呢幾條白痴以後唔敢再明目張擔搞事,會知道呢d野唔光彩.

最記得以前返學,唔聽話?早會當住全校面前打pat,幾咁震撼!
但而家個D老鬼餘既教育家,就話呢樣唔得,個樣會自殺....頂,將D問題複雜化,咁佢D咪可以做顧問,開下D討論會,賺晒你D錢囉!

而家D家長,真係唔識教,一味聽D不知所謂教育家,心理醫生兇你.拋你!
老師體罰會冇野撈,長輩在學校郁都唔肯郁,只求保住工作.
家長鬧兩句又會跳樓,怕影響心理發展,唔教.
雙線唔教,雙雙推波,最終D教育家又係懶落網絡,電視,TV Game,係社會既錯,超錯!

最好笑係近排D幼粉廣告,乜野偏食會影響發育,快D食奶粉
妖,以前邊有得畀我揀野食,偏食咪乜都冇得食,半夜肚餓屎我都食.
但家呢D奶粉,維他命丸,只係家長唔想花時間去教小朋友,快快趣趣解決件事既捷徑.

好似呢件事咁,第一時間唔係話D死小孩點解蝦細路,而係驚人網上欺凌D靚妹~~~
呢D係乜野道理?同世界盃入面D無作為球星賴地硬,賴高原問題,賴個波唔好踢有乜分別?
不過段片影唔清個樣好易起錯底甚至有人故意起第二個底來借刀殺人
:44:
反智犬儒的社會風氣.
在香港很嚴重.
當然個人覺得雙方都有問題.
但香港民粹主義太強....
即係太多人喜歡抽水..
好複雜既問題...