Toysdaily 玩具日報

查看: 12037|回復: 23

[改造交流] TF War for Cybertron Optimus Prime 3D實體化∼人型篇+螢光油介紹!

多款差不多尺寸的柯柏文,最最最滿意就是這一款了!
而這War for Cybertron Optimus Prime 就完全滿足三個願望!
1.車mode有型,人mode夠重甲!正!
(我是重甲狂熱來∼)
2.夠細夠細緻之餘,好多姿勢都做到!
(多數儲開這種尺寸以下的TF)
3.變型夠複雜,而且各關節唔會很松~耐玩!
(太簡單好易玩厭的~)

貨櫃車型態可以去這裡看:http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=130671&highlight

暗燈螢光篇:

↑Robot Mode這樣發光都好Cyber呢!

↑手上那一條光線本身是沒有的,這是根據遊戲設定自行加上∼

↑側身比較小發光點∼

↑背後所有輪都發光了!

↑遊戲插畫內文哥成日用斧頭劈敵,但今次玩具竟然沒有附加...

↑見剛巧有狂派的合體金剛經過,當然要夾硬搶來用了!

↑你睇!幾就手!咁就可以去劈友!啦啦啦∼

正常燈光:

↑在亮光下,發光效果都好強!
當然眼部的藍色光並沒有用PHOTOSHOP修改過的啊!

↑全身重甲!因為想感覺實在些,連內部細位都全上色啊!

↑造型唯一缺點是背後背住一個龜殼...

↑雖然腰部不可扭,但可以和用大腿的雙關節就位,也能達到小小扭腰效果呢!

↑這樣開槍很帥吧!

↑鎗的另一邊補了空位∼

↑竟然都能勉強做到半跪姿勢!有點估不到啊!

↑大黃蜂車mode真系好有型!可惜好多關節位都很松!

↑同系列相比,文哥真系好像短小了一點... 定... 還是大黃蜂高了一點呢?

↑不過和另一個斯比頓系列的獨角獸比,又非常合拍啊!

↑獨角獸介紹:http://hk.myblog.yahoo.com/ambroseyin/article?mid=1721

↑本YA現時的TF最愛~ 新文佬同文仔!
細文介紹:http://hk.myblog.yahoo.com/ambroseyin/article?mid=245

螢光油介紹:

詳情可以去我的Blog看看呢!
強大! I'm your fan!!
嘩~~樓主你的上色很漂靚耶~~
大黃蜂嘛~~偶是覺得很像一只滑鼠......
很好的教学贴啊:71:
Totally 2 different things after your works! :71:

Hope Japanese vers. will attach the axe............... :67:
...好想要你個 repaint 版...
:71:well done
點解可以咁有型:handshake:
都唔似我出面睇咁.... 樓主真係高手:$
impressive!
油得很好:handshake:
:71: nice repaint!! awesome!!
貌似熒光油有毒的說……
大大每次o既作品都令人嘆為觀止呢~

TESTORS呢隻牌子都真係唔錯, 不過琺瑯油好難控制

小弟都 repaint 左呢隻文哥少少
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-130384-1-1.html

不過大大係點o係repaint o既同事保留個博派標誌架呢?
大大嘅油功簡直係神級!!!!!
靚到冇朋友:$