Toysdaily 玩具日報

查看: 6824|回復: 13

[劇場創作] 槍戰!15年(?)之感動!!

情可以堪...

後記:今次revotech終於出到佢地,以前山口式既雖然唔係全收但都有買幾隻!呢2隻野無乜人識,討論板既曝光率都好低!真係有d可惜!小弟細個時係灣仔買碟睇,一集一隻碟咁等齊佢...所以都有d情意結係度!一直好想試下用玩具做演員整漫畫或者動畫,試過之後先知原來真係幾麻煩!影相技巧又未到家...真係有d失禮,原本應該有更多動作鏡頭,不過構想同實行出黎既效果差太遠...所以先小試一次...無乜故仔無乜打鬥...真係幾差...如果有志同道合既板友,其實小弟有諗過攪一group制作組,畫埋分鏡稿好pro咁分工合作整下玩具漫畫...希望有機會可以實行∼

最後加一張新舊山口對比,求其影收住貨先啦∼

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
:71:
GOOD JOB!!!
:71:好睇!
突然發覺自己好有問題,日系漫畫應該係由右至左...真大意...
支持~~
:71:good
支持~
特效還不錯呀, 而且相片已經比我拍得好...orz
支持~
特效還不錯呀, 而且相片已經比我拍得好...orz
手榴蛋包飯 發表於 23-6-2010 02:58 PM

大大,其實小弟沒有後期加工:68:因為不懂ps...純粹是用新相機加一種叫做拉爆的技術影出來的...小弟連攝影都是初學...缺乏工具如打燈都沒有...多謝咁多位再一次觀看本post∼小弟深感榮幸∼
:31: 好怀念

支持:71:
我都好喜歡TRIGUN,今次主角就出得好了,不過神父就不如之前的版本.
希望今次D角色可以出得齊人D啦.
我都好喜歡TRIGUN,今次主角就出得好了,不過神父就不如之前的版本.
希望今次D角色可以出得齊人D啦.
warxv 發表於 23-6-2010 03:48 PM

難得有同好∼雖然我連個故仔都遺忘左好多...但trigun真係唔錯架...神父之前個隻既面相我都唔係好接受,身型就好好多...今次個隻手長腳短,為了可動攪到好似機械人咁..但我仍然有愛,記得睇個陣時好興kof八神,覺得佢地好似,所以我高舉十字架個張都有d似八稚女∼xd
:71:
回復 12# kirin小黑
加埋今次REVO的爪手形,個樣都似,改改髮D色同條褲......跟本就是一隻八神!!

今次擺POST時就一流,不過一企起到就....機械人都無佢咁硬朗.