Toysdaily 玩具日報

查看: 17172|回復: 15

[個人收藏] 有型大叔: Kamen Rider Skull

KAMEN RIDER W 劇場版中出現既 KAMEN RIDER SKULL 相信唔洗多講, 大家都知係 翔太郎 TV版常題既師父. 5月中既SHF 拉打限定, 我個人係對呢隻有興趣多過Rising Ixa 既.

雖然造型唔算複習, 有好多件都係由W 重用. 但係個角色既造型真係幾有石森章太郎既味度, 起嘛有眼有口. 加哩頂帽同支槍, 銀黑既配色, 呢個combo 有種估唔到既型!

手部配件十足! 好玩有如. 支槍都幾好睇, grip 得好夠實. 不過頂帽真係...郁下就跌, 一定要set 好晒pose 先加落去. 但係用隻手hold住又係好型, 係一個唔錯既解決放法.

頸巾上左陰影都唔錯, 但係如過頂帽都做到就好喇, 因為唔係好夠真實感, 感覺有D厚.

我都係見到對眼係透明先有買既意欲, 初時睇官圖真係完全唔覺! 其實成隻野好簡單, 只不過係黑色原舊色, 加少少銀既背搭. 連官套上胸甲同搏頭上既位連消光都無上, 真係好鬼慳皮! HeatMetal 隻紅差極個胸口同博頭隻色起嘛都靚. 呢點真係好實望. 上色既位已經少, 加上銀色好易上色, 但係QC都係好唔點. 銀色上好多黑色污糟位, 頭上對眼角仲有膠水咁既野, 不過頂帽遮左半邊面, 唔係好覺者.

頂帽扯扯地帶, 即刻型仔D

正正經經, 四四正正

頂帽真係好MJ, R.I.P.

來惡數你既罪行吧!

今日唔扮MJ, 扮劉華

師父??

雖然Skull 又係限定野, QC又差, 但係玩上手真係好鍾意, 好好玩, 有D驚喜. 帶帽既拉打真係幾特別. 多謝收看
十卜~~:$
相影得好好~~~多謝分享~~~:)
拉打作者叫石森章太郎先啱~~~唔係森山石太郎~~~:(
:DD隻野好像 MJ
死图吖大大
相影得好好~~~多謝分享~~~
拉打作者叫石森章太郎先啱~~~唔係森山石太郎~~~
Somebody_Ex 發表於 13-6-2010 19:21

改返改返, 唔該 Some大提點  :(

隻野好像 MJ
lunghin123 發表於 13-6-2010 19:23

連個鼻型都... :DD
呢隻我阿媽都有小小鐘意左佢xd
:58:Skull真係好正
Skull, U Kuuga & Linebarrel Override have become my most favourite "men in black" figures :71:, though the QC of Skull is really disappointing...
我個隻帶得帽多已經有D食漆既現象...頭D銀油甩左落頂帽度...各位小心
最滿意是頸巾上的陰影.
可惜只得這點才像限定品.... :80:
型到爆~~~~
我都俾拉打W毒到
反而ALL屎拉打我覺得唔太好睇
翔太郎 + PHILIP 真係好正
頭像被屏蔽
:71:
樓主有冇shf joker...
回復 14# zethon

有呀, 不過W係列D手有D難換, 玩具本身又同 CJ 差唔多, 所以無寫過report