Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 扮SHF系列之4of4 :(P.5加相) Kiva (裝着變身)的電單車最後殺着:人面山?

大大可以的話貼張完成品嚟睇睇效果!
(題外話,電王換頭跟住Kiva換面,難度係慢慢加上去。之後會改得更多!)

扮完SHF Rider,而家扮SHF 電單車(HardBoilder)?搶先出閘?

未整架車之前,先同隻W加工先。
特別附送高清Kamen Rider W PV(link http://www.youtube.com/watch?v=7Zeji2Q5Tv4&feature=related  ) 助興,
一路聽歌一邊講:來讓我細數你的…不同!

首先全隻滲線。

再加上腰帶上的標記(之前有大大都咁整過,我只係跟風玩下)。

但我冇用扭蛋紙,只係上網DL圖案然後縮細咗用Printer 印返出嚟。

之後係主菜----電單車(之前亦都有大大都咁整過,我都係跟風玩下。重要的是唔想買貴車)
原本的東東

改裝後!

主要加上尾板同細位,兩側W標志,車頭天線等…當然改埋色喇。

亮燈。

同電王一齊享受駕車的樂趣。

但係Diva :哭, 我冇車坐!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
:71:
Bravo:$
扮得..好好好:$
對樓主熱誠與功力真係心悅誠服:$
黐線架 :blame:

好強 :D
高手~
睇完之後攪到我都想攪攪佢....:46:
電王Den Bird 完又嚟 Double Hard Boilder?
仲要點燈嘅? 就算笨大出SHF超XX限定版Rider Bike都冇呢個Gimmick啦! (係12吋Akira金田用果架至曉!)
七草野港紙都唔駛就有著燈拉打鐵馬, 老番都唔得啦! 幾時去煙屎點開間Custom拉打車行呀?
超期待劏哥嘅"打沉笨大SHF鐵馬"系列!
黐線架

好強
dragonman 發表於 8-6-2010 02:16 PM

黐線?未算第1步:換頭,
                  第2步:換面
                  第3步:換車隻色加細部加着燈
                  第4步:???????
對樓主熱誠與功力真係心悅誠服
SARU 發表於 8-6-2010 01:13 PM

多謝!
黐線?未算第1步:換頭,
                  第2步:換面
                  第3步:換車隻色加細部加 ...
tom0083 發表於 9-6-2010 11:33 AM
第4步:整架1:1既出黎 :34:
第4步:整架1:1既出黎
dragonman 發表於 9-6-2010 04:06 PM

你估我係車房師父?
電王Den Bird 完又嚟 Double Hard Boilder?
仲要點燈嘅? 就算笨大出SHF超XX限定版Rider Bike ...
jamcat 發表於 8-6-2010 08:44 PM

電王雀仔都有燈,W 呢隻梗係要比埋佢喇!

扮SHF系列之4 of 4 :Kiva (裝着變身)的鐵馬

上回講到連W 都有車坐。失望的Kiva只有哭倒地上
(其實係小弟要睇世界杯。所以幾個星期都冇新進展)
終於都可以企翻起身喇!Kiva:!

先從網上搵到電單車設定。

我自已都有架細比例做辦。

原材料就係呢架。

搞掂!:62:

哈哈,Kiva都係有車階級喇!:66:

未完,待續…

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x