Toysdaily 玩具日報

查看: 19077|回復: 38

[玩具報告] SHF限定Rider Skull報告

今次同大家分享既係W系既Rider Skull, 相信rider迷唔會對佢陌生, 加上最近已可以睇到2010 Movie W之初夜, 戲中莊吉大叔rider skull佔著大部份既戲份, 角色亦都係好特出, 一身踢死兔同帶帽, 期中有一幕我一睇完即笑左:x , 明明想刻意形造有型, 但係我就覺得好攪笑, 就係莊吉唔孌身飛踢, 踢完落地用手扶住頂帽同落地後刻意打左幾個慢鏡白鴿轉然後擺MJ姿勢:DD . 總之skull既黑白色同帶白帽骷髏設定我覺得簡單得泥好特別, shf skull用w系既body設而成, 加上關節無穿崩, 當然成為一個不可多得既shf有水準限定. 好, 去相~~

又來開盒相, 聽說有bro喜歡我手指上鏡開盒話有親切仿如自己開盒玩咁, 既然有bro喜歡, 小弟亦都唔介意手指再客串出鏡(有d害羞:shy: )
DSCN9076.JPG DSCN9078.JPG
配件今次好單簡, 但1槍2帽2披巾同幾對手足以令我心花怒放~

未帶帽前, 先影下相先, 因庶帶左就睇唔到佢獨特既logo
DSCN9083.JPG DSCN9084.JPG DSCN9085.JPG DSCN9088.JPG DSCN9089.JPG DSCN9090.JPG DSCN9091.JPG DSCN9092.JPG DSCN9093.JPG
影下腰帶close-up先
好了~帶帽, 型既指數飈升
DSCN9096.JPG DSCN9097.JPG DSCN9098.JPG DSCN9099.JPG DSCN9100.JPG DSCN9101.JPG DSCN9102.JPG DSCN9103.JPG DSCN9104.JPG
又拿槍影下先
DSCN9105.JPG DSCN9106.JPG DSCN9107.JPG DSCN9108.JPG DSCN9109.JPG DSCN9110.JPG DSCN9111.JPG
DSCN9112.JPG DSCN9113.JPG DSCN9114.JPG DSCN9115.JPG

當然要來個w+skull合照

總括, 這隻skull我好滿意, 但qc方面, 特別係眼部位既周邊就真係要check, 而白披巾果度直得一讚係有漸孌色, 令質感大增, 活動能力唔洗多講, w系既body設算係shf數一數二既body設, 如果black都係用e隻body我就開心死. Overall 個人認為shf skull係限定中算是"中上品", 多謝收看:77:
:71:thx sharing ...
十卜:$
因為佢令我想入反Cyclone同Heat set:no:
thx for sharing, great pic & report!:71:
莊吉大叔在戲中確實有型有款, 令小弟對Skull產生一定的好感 (其實第1眼對SKULL感覺麻麻, 但知是莊吉大叔變身的, 則欣然接受):p
:71:
有D心動tim:shy:
相影得又多又好~~~唔該ZIN兄~~~:)聽日輪到我去攞貨啦~~~期待入埋G3X~~~我的平成第二最愛拉打~~~:71:

小弟也有訂,不過要明天去取件
造型真的不錯,相也影得很好:)
個頭水口太大接受唔到:50:
SUPPORT!!! get it next week:71:
都係載左帽正好多
都係載左帽正好多
嘛,來細數你的罪行吧!!:74:
skull比預期正得還要多!!
好hard boil :!