Toysdaily 玩具日報

查看: 9039|回復: 10

[分享討論] 有冇人聽開現在"潘紹聰"網上主持的[恐怖在線]聽鬼故呢?

自從幾年前[新城電台]轉左新台長,來個節省成本大改革,要求長工DJ轉做合約制,連很多精彩節目都要腰斬,包括聽眾來電講鬼故的午夜皇牌長壽節目[恐怖熱線],使"潘紹聰"悵悵然離去!!!
想不到兩年前,"潘紹聰"原來己經靜俏俏辦了個同類型的網上聽眾來電講鬼故的節目--------恐怖在線  &  恐怖在線討論區

網上在線時間更係由星期一至五 11:30pm--01:00am 好長既節目時間喎!,既可即時在線聽,又可以下載慢慢聽,逢星期四更有視像拍攝各區靈異地點的[ 靈異行街Guide],每次節目都有不同的特別嘉賓主持參與,內容真係豐富好多,聽眾層面更由香港壙展至全球,真係o岩晒我地勁喜歡聽講鬼故一族!

唔知有無會員聽開呢?  or 各位曾經有靈異体驗故事呢?  大家都分享一下呢!!!

恐怖在線
http://www.hkreporter.com/myradio/channel_list.php?channelid=61

恐怖在線討論區
http://www.hkreporter.com/talks/forumdisplay.php?fid=255&sid=GhOqzQ
i also listen it is good
回復 2# taken

taken 兄:
咁你自己有無經歷過D奇怪靈異的事 件呀?  同大家分享一o下喇!!!

真係又驚又想聽............................嘻嘻嘻!
其實都唔知係唔係、大約10幾年前自己一個人住時當時仲用緊 call機未有手提、我習慣turn off 部 call 機先訓

但半夜2-3點自己響同turn on 咗..另一次有一把女人聲在我耳邊講一聲 " 喂".. 但唔知自己發夢定點...最後無理了

另一單上年7月 我唔知係乜、晚上有一點光在我窗外時速60公里左右好快咁飛過。

嗰一點好似影相時閃光燈閃個下咁、我住30幾樓對面無其他樓只有山。

我到依家唔知係D乜....
頭像被屏蔽
I only want to see UFO, 靈界朋友 no la..

回復 6# taken
taken兄:
o係其他討論區既會員回應話---{各位 brother~, 各位聽個陣時真係要小心d!!!我都有經驗過些奇怪的事!!!}

嚇!唔係化?聽鬼故節目都會有奇怪的事發生???噢.......................賣桔!!!
what 奇怪的事?
what 奇怪的事?
taken 發表於 25-5-2010 08:01 PM

[恐怖在線]其中一個真實個案,話說有一對夫妻去日本旅遊時撞到野,回來香港後果個女人便打電話上[恐怖在線],捻住話俾"潘紹聰"&所有人分享,點知想講既時候電話有很大既回音,於定佢便叫老公扭細D個喇叭音量.但其實潘紹聰"o係播音室當時係聽不到有任向回音既!

如是者;個女人依然聽有好大回音,於是佢不停大聲呼喝佢老公要將個喇叭音量扭細!

真實...........................佢老公一早己經將個電源掣關掉左!!!但...佢老婆仲係聽有很大既回音喎!,然後在回音內隱若有一個男人用日本話對個女人講:{你唔好咁多事呀!}個女人&老公一聽到之後就驚呼狂叫後,就立刻把電話掛上~~~

但"潘紹聰"&所有在線上收聽緊聽眾,佢地由始至終都係聽唔到有任向回音聲 & 日本男人既講o野聲欏??????????????蒸系考邪喎!!!
iC
:Q恐怖:@....小弟聽完鬼故, 個心會 '凝住凝住', 失敗:49: