Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 有冇邊位比我儲更多的特撮超人書? (Updated on 04/08)

嘩!剩影封面都咁多圖?
請問…可以影下收藏既書櫃嘛?
真係「寶」!正爆!
原罪 發表於 22-5-2010 18:35

小弟其實只是把書放在客廳組合櫃兩旁的密封層架,另衣櫃內亦佔用了空間,沒什麼特別.
神級蘊藏量~  

呢個DVD系列經常見有特價,請問內容係咪以片集放映當時的70s日本社會舊片段為主?資 ...
太陽之牙 發表於 22-5-2010 19:06

其實所有DVD我都沒有開(約30min each),不過信和價才兩算,值得買本睇.
Brother V3, u are the man!

OT:  Will u visit E-Max tomorrow?
Douglas.M.Saint 發表於 22-5-2010 20:49

E-Max有什麼好看?
期實日本都有出每星期出Ultraman Data File,不過香港冇地方入...............
莫探員 發表於 24-5-2010 02:08

Only賊船和買物王有.賊船D人好大細超,話比定錢先都無得預留,搞到我個個禮拜"焗"去
賊船一趟,但一樣見到有人留書比熟客!!!
勁!  
我只有樓主其中一本...RX封面, 仮面XXX大集合, 我記得當年買3-4草
另外, 我有一本而樓主 ...
roystoy 發表於 22-5-2010 23:29

你講那本是否封面是黑底,有新一號騎住電單車作變身狀?如是,我有喎~
好正嘅收藏!!!

O.T. 近排我睇到段片係有隻似 rider 阿瑪遜 加咸蛋超人嘅物體
單挑超人太郎 ...
八口八口 發表於 22-5-2010 20:29

不知你講的是否太郎TV版內"六兄弟"的名場面?另平成版超人,就算梅比斯請哂昭和年代
超人客串,奈何故事和收視始終不濟,完結後yen丹還曾在報章透露不再拍TV版了.
Updated on 29/06 多了28本書
你講那本是否封面是黑底,有新一號騎住電單車作變身狀?如是,我有喎~
v3rider 發表於 24-5-2010 06:33 PM

樓主, 你好,
連這本港版你也有.....挑戰失敗:26:

封面   背面

貼多兩張昭和最愛的拉打---Black:35:

PS.  點解D相縮左都咁大張嘅????:?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
:71:Great Collections! Thanks for sharing!!!
回復 23# roystoy

小弟都有受過"漫畫週刊"同"A-Club"的洗禮,所以知道有依本書o既存在.
Updated on 04/08  :43:
嘩﹗以上既所有行為都係令人髮止的﹗真係好想拎晒佢黎睇呀﹗哈哈~~~
何其壯觀~~~~ :shiny:
頭像被屏蔽
大開眼界:@厲害,厲害:71::71: