Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 七國咁亂

[分享討論] 亂之…上星期被人伏擊!

請問大大有冇辦法加長腰帶...
我佷瘦了, 還是戴不上 :time:
回復 16# maggimeeboy
塗簿網有加長腰帶拍賣:45:
回復 4# 紫月葵
係佢初出時都覺得好膠,但開盒後小弟發生會心微笑…呀!唔係,係笑咗出嚟添:71::$:34::66::DD
回復  紫月葵
係佢初出時都覺得好膠,但開盒後小弟發生會心微笑…呀!唔係,係笑咗出嚟添:71 ...
七國咁亂 發表於 20-5-2010 02:13 PM

我只係聽講個造型唔錯,但唔可以太過粗玩,因為龍卷有兩個變型受力位好似係膠製,而且個位好薄…再加上變形要換同拆太多件,怕怕@@"
所以我儲開角色,見佢造型靚都唔敢入咪咁解囉

回復 19# 紫月葵
原來喺咁,不過應該對小弟無乜影響,因為唔變形,會同眼鏡廠x壽屋再x造型村嘅龍卷+大贊卡一齊display,嘩~型爆:71: :34:
回復  紫月葵
原來喺咁,不過應該對小弟無乜影響,因為唔變形,會同眼鏡廠x壽屋再x造型村嘅龍 ...
七國咁亂 發表於 20-5-2010 02:26 PM
咁又係
我記得睇collectionDx既玩評果時,個鬼佬都講過好小心玩兩次變形,然後就維持一個形態收藏
相信笨大既野,設計同用料再弱都唔會比半眼既野易爛既~
回復 21# 紫月葵
半眼又貴,唔化算,發咗達都唔會買!:blame:
回復  紫月葵
半眼又貴,唔化算,發咗達都唔會買!
七國咁亂 發表於 20-5-2010 05:02 PM

又唔好咁講,佢應該係貴在個獨特既變形設計,因大部份廠商都係用外裝式變形,而半眼就係用骨架式變形,我欣賞佢既設計,雖然有時有d變形根本唔駛同唔應該整到咁複雜,但我唔欣賞佢既定價,有點自視過高,另外唔欣賞佢忽略左玩家既心情,貴買件有特別變形系統既"物件"番黎,但用料就死都要堅持用首辦膠,首辦膠根本就唔受得太多力,更莫講話去承受佢果種變形方式

回復 23# 紫月葵
好多人都明,半眼貴在佢盒面標榜嗰四個字「完全變形」,但竟然變兩變就定形,有某啲更只係翻兩嘢就叫變形,咁就收你幾千銀,點會買呀,當然鍾意嘅brother睇嘅角度又唔同,小弟呢啲窮鬼就領略唔到啦…:60:
回復  紫月葵
好多人都明,半眼貴在佢盒面標榜嗰四個字「完全變形」,但竟然變兩變就定形,有某&#2 ...
七國咁亂 發表於 21-5-2010 03:53 PM
睇你點睇啦,我有買佢隻完變三一,我就將佢同bandai既分為兩種類,除左先前講既『骨架式/外甲式變形』外,基本上半眼係缺乏機械性,或者應該話係無視呢樣野,"只要有位,就將可收入既野都收晒入去",呢個就係半眼式變形設計既理念,佢地既機械人係冇結構性既,就好似天威勇士咁,做例子既話,半眼就係外層既天威勇士,而笨大就係裝左個人仔既劍龍,再用比喻既話,前者就係外在美愛好者,或話係濃妝愛好者,後者就係內在美、淡妝愛好者
唔知你睇唔睇得明呢^^"
明晒,不過brother比喻笨大係內在美,咁就……:72: