Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主:

[分享討論] 有咩rider 羸到kabuto??

頭像被屏蔽
官方已經對呢個作出說明啦,DCD劇場版裏面RX憤怒王子形態米破左CLOCK UP咯~
x2toys 發表於 4-6-2010 08:33 AM

不, DCD版clock up的能力是山寨了的...
要看見clock up 中的異蟲/拉打, 需要有流動著某種特殊粒子的眼睛(Kabuto系拉打的眼部/異蟲及原蟲的眼)才能辦到. 由於悲傷王子能目視clock up中的DCD進行射擊, TV版的DCD faiz甚至能和clock up 中的Kabuto系拉打對打, 因此可以斷定DCD的clock up技能被弱化了.

要是DCD的clock up使用原裝設定, 憤怒王子對他的那一場, RX會看不見DCD, DCD則不能對形態改變的憤怒王子造成損傷.
Accel trial:34:
呢個好好笑-v-
wingo1989 發表於 2010-6-7 03:12

Faiz配音幾夾~  -W-
555 high speed ver. ~ but only 10 second......:66:
W Extreme~~
不, DCD版clock up的能力是山寨了的...
要看見clock up 中的異蟲/拉打, 需要有流動著某種特殊粒子的眼 ...
手榴蛋包飯 發表於 7-6-2010 11:27 AM

唔一定要以快打快JE,Clock Up原則上冇時限,但用得多著裝者係會負荷唔住
Kabuto既力量唔一定比其他rider高
假如Ultimate Kuuga根本受得起Kabuto任何攻擊,
咁天道出招幾快,都只係花拳繡腿,打人唔死喎
唔一定要以快打快JE,Clock Up原則上冇時限,但用得多著裝者係會負荷唔住
Kabuto既力量唔一定比其他ride ...
Toro 發表於 2-7-2010 05:23 AM

咁又係,不過出埋拉打Kick就難講d
Kabuto既力量唔一定比其他ride ...
Toro 發表於 2-7-2010 05:23 AM

如果用上hyper zector...呃, 只能怪設定做得太過份了.
當然, 我也認為要是對上Kabuto, UK也未必輸的, 因為UK本身有很多能力沒公開(沒設定?)...
如果用上hyper zector...呃, 只能怪設定做得太過份了.
當然, 我也認為要是對上Kabuto, UK也未必輸的,  ...
手榴蛋包飯 發表於 2-7-2010 11:26 AM

還是得由身份神秘的平成老大才可跟天道一鬥...
出動到Hyer Zector超越時空麻......真係惡過Dio,冇人夠佢玩.