Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: cliffordchan107

[劇場創作] 沒有媽媽的母親節

不過光頭佬唔夠慘, 好似咋死咁~~
cliffordchan107 發表於 9-5-2010 13:45

其實光頭爸爸因獨力撫養女兒,一日打足十份工,全年無休,以導致積勞成疾,有病也為了儲錢比女兒讀書,所以身患重疾...藥石罔效...但可憐的他,心想死並不可怕,為了女兒學有所成,即使死十次又有乜所謂,但女兒仍年少,仍未見女兒成材,他又怎捨得就此死去...
頭像被屏蔽
其實光頭爸爸因獨力撫養女兒,一日打足十份工,全年無休,以導致積勞成疾,有病也為了儲錢比女兒讀書, ...
影武者 發表於 9-5-2010 03:13 PM

聽到大大的故事, 更加感人呢~~有點想哭~~
聽到大大的故事, 更加感人呢~~有點想哭~~
cliffordchan107 發表於 9-5-2010 21:24

此故事就要由CLIFFORDCHAN107兄導演拍下去了...
其實光頭爸爸因獨力撫養女兒,一日打足十份工,全年無休,以導致積勞成疾,有病也為了儲錢比女兒讀書, ...
影武者 發表於 9-5-2010 03:13 PM

如果係咁....佢買咁多十二吋...唔通係諗住等升值之後賣左佢/留俾個女既~~~!?{:3_146:}
此故事就要由CLIFFORDCHAN107兄導演拍下去了...
影武者 發表於 9-5-2010 09:58 PM

可是我的劇場經常爛尾....
如果係咁....佢買咁多十二吋...唔通係諗住等升值之後賣左佢/留俾個女既~~~!?
paleblue 發表於 10-5-2010 09:43 AM

大大, 你真是光頭佬的知音呢~~
so touching......愛得太遲
wahhahaha!
last果張光頭佬似肚痛"累地"
大大, 你真是光頭佬的知音呢~~
cliffordchan107 發表於 10-5-2010 10:33 AM

哈哈~故事既發展應該係 d十二吋再版 變晒死貨~個女就知道炒家會有坐艇既風險云云
知道搵錢不能靠炒玩具, 同爸爸講會生性讀書等等
如果係咁....佢買咁多十二吋...唔通係諗住等升值之後賣左佢/留俾個女既~~~!?
paleblue 發表於 10-5-2010 09:43

:67:其實光頭佬是TD的忠實網友,玩玩具如命,但由於家道中落,幼女尚未成長,教育開支又大,所以即使愛玩具如命的光頭佬也要放棄買新玩具,甚至手上的玩具也只有一一放上阿苦拍賣,為的是女兒的教育儲備.......今次痛打愛女,你估光頭佬唔痛心咩?所謂打在女身,痛在父心:no:...
都是怪愛女不明慈父的心,如果D玩具爛了,又怎擺上阿苦賣呢?...賣不了,阿女又怎有錢去學芭蕾舞,怎去維也納的音樂遊學團呢???:sad:
哈哈~故事既發展應該係 d十二吋再版 變晒死貨~個女就知道炒家會有坐艇既風險云云
知道搵錢不能靠 ...
paleblue 發表於 10-5-2010 15:33

錯了....錯了....:52:
可是我的劇場經常爛尾....
cliffordchan107 發表於 10-5-2010 10:33

:36:那麼我注資3000萬歐元....明天瑞士銀行匯錢入你公司...好好拍吧...導演先生

(備註欄 : 因注資入貴公司,希臘危機我甘願放埋一邊先)