Toysdaily 玩具日報

[新聞] 安全地帶9月香港開騷

我肯定很難撲飛

安全地帶9月香港開騷

(明報)2010年5月6日 星期四 05:10

【明報專訊】今年初宣布重組的[url=]日本
[/url]樂隊安全地帶,將於下半年舉行首個亞洲巡迴演唱會,7月3日先在[url=]東京
[/url]等地舉行35場表演,然後9月25日重臨香港,並於[url=]亞洲國際博覽館
[/url]舉行第6次本地演唱會,至於[url=]台灣
[/url]及[url=]韓國
[/url]則是首次演出。為了替個唱造勢,樂隊主音玉置浩二將於本月24日先行來港開記者會,公布演出詳情,事隔兩天更會港日同步發行新碟《安全地帶XI STARTS Matane》。

.
我肯定很難撲飛

安全地帶9月香港開騷

(明報)2010年5月6日 星期四 05:10

【明報專 ...
williamhychan 發表於 6-5-2010 01:31 PM

一定很難~~~~~

我勁喜歡安全地帶的主音, 弱智浩二~~~~~(又一爛~~~~~
我勁喜歡安全地帶的主音, 玉置浩二~~~~~

而最喜好的歌曲係"ワインレッドの心", 即係"酒紅色的心".

其實, 我們好多廣東歌, 都係改自安全地帶的歌, 其中、蔡楓華-"月蝕"、李克勤-"藍月亮"、黎明-"一夜傾情"、陳百強-"冷風中"、陳慧嫻-"痴情意外". 張學友-"月半彎"同"李香蘭", "一夜傾情"同"冷風中"重係同一曲添~~~!!
過去兩次我去聽都是新歌比較多,香港人熟悉的舊歌一般只有5~6首左右.
如果唔係真係一直聽開佢D歌的朋友可能會有D悶.

唔知今次D票貴唔貴??
頭像被屏蔽
酒紅色的心:love:
我都Fans係呀:D開幾多場呀:?個次玉置浩二個人係會展開 show 真係正到呢:$
我鍾意 Juilet (一千零一夜) 告別憂鬱:73:
我鐘意佢地相聚一刻果幾首.
bad-aries 發表於 7-5-2010 10:52 AM
YES!!!!!!!!!!:D
佢地嘅舊歌,無論快慢,我鍾意嘅實在太多太多
由-恋の予感-開始
http://www.youtube.com/watch?v=V0RG0I9COZc&feature=related
開始訂飛喇

https://www.aegticketing.com/Anzenchitai2010/tc/ticketing_01.asp

安全地帶 Asia Tour 2010 In Hong Kong
優先訂購日期 由 2010年7月21日 至 7月25日
數量有限,售完即止!

演出名稱 : 安全地帶 Asia Tour 2010 In Hong Kong演出日期 : 2010年9月25日演出地點 : AsiaWorld-Arena演出時間 : 晚上8票價 : HK$780 / HK$580 / HK$380