Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[玩物劇場] 身為爸爸ge你, 有無試過仔女整爛你d玩具?

我只SIC電王聖杆果支杆比個女整斷左.佢都有同我道歉的.但我眼淚在心裏流.
呢d都係我細個俾老豆打的童年回憶~~
cliffordchan107 發表於 5-5-2010 10:00 AM
我既童年只係試過比人整爛我d玩具…orz
我以為依家唔興打仔女?!細個時俾阿爸用條雞毛掃打到飛起!
大懶熊貓 發表於 5-5-2010 01:36 PM

因為依家郁下都告你虐兒:42:
明知仔女有破壞力既又唔想d玩具比佢地整爛就擺高d,直3到你教到佢地唔可以整爛d玩具,如果真係爛左都唔會打,因為小朋友係要教,你有仔女既時候就知架啦~~
:(:26:
八歲時,爸爸買了一套路軌賽車給我作禮物,之後不久爸爸就過身。
我一直很真惜這套路軌賽車,直到有一日放學回家發現套路軌賽車被來探訪的親戚小朋友破壞:time:
但人家已經走了,只淨下一副玩具殘骸:help:
我只有流淚:53:
....好....:43:
玩玩具男生一生可能遇到既幾個階段...
身為子女ge你, 有無試過父母丟棄你d玩具?
身為孩童ge你, 有無試過同學親友偷走你d玩具?
身為男方ge你, 有無試過女友妻室變賣送走你d玩具?
身為爸爸ge你, 有無試過仔女整爛你d玩具?

我自己..頭兩樣試過..第三樣未知...第四樣未到:o
:66::66:
頭像被屏蔽
身為孩童ge你, 有無試過同 ...
hehemimi 發表於 5-5-2010 09:17 PM

第一樣試過...
被老媽一擲就爛了1:100 DX高達...:56:
身為孩童ge你, 有無試過同 ...
hehemimi 發表於 5-5-2010 09:17 PM

我好好彩, 四样试晒!
太太会经常好慷我之概送人(在我不知情下)......
阿女整爛就多到数唔晒...PG RX78只手臂啦, PG MARK2支炮啦, ZOIDS,KERORO啦...好多时整翻好E度, 就马上再整烂第2度.....甚至永久残废.

不过, 玩具的本质本来就是用来玩的. 我们小时后都是乱玩才过隐的啦.
我不想我的孩子长大后会话, 哦, 我家小时候有很多玩具,不过全都是一些爸爸只准看不能碰的陈列品!
依家d細路根本就係打得少架啦
I always share my toys with my son, so far he didn't break any toy. :he:(coz i've saved those more fragile toy and will share with him when he grow up:74:, he is only 4 now )
預0左. :o