Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 莫探員

[其他] 《異形》前傳?

老實…近年由頭睇多次所有異形電影。
唔計異獸戰。

講氣,第一集真係贏哂。
娛樂性就第二集。
但好多人唔喜歡既第三集,睇返其實都ok。(個導演其實幾勁架,不過當年未成名。)

第四集……唉…唔識形容…ok既。但我最想睇佢地重返地球羅。
其實異獸戰有樣野唔好…(其實點只一樣…)
就係個設定係地球。

當日異形電影就係死都唔可以俾異形落地球。或者去人多既地方。
睇到第二集,一個殖民基地可以幾大鑊就知啦。變左個巢。

但異獸戰,就設定係地球…呢隻野如果咁易控制,就好多集都唔使拍啦。
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
你講返睇所有異形, 包唔包埋VS PREDATOR 果D?
bad-aries 發表於 2-5-2010 10:15 AM

我有寫唔計「異獸戰」…

我當日睇返哂,就係為左異獸戰做功課。仲重溫埋鐵血戰士1,2。
總覺得,3D左反而冇咁恐怖

異形前傳, 唔係應該拍異形1 o個隻外星太空船個隻好大隻的外星人嗎? hehe~
8 July 上映 鐵血戰士S

《鋼琴戰曲》金像影帝艾哲倫堡迪 (Adrien Brody) 飾演僱傭兵Royce,他被指派率領一群精英部隊邁步外星領域,進行高度機密任務,途中受到不明來歷的猛烈襲擊!多個回合生存激戰後,Royce 方發現各團員是這個異族星球上頭號獵物;獵殺他們的,正是體型龐大可怕的終極異種戰士,於大狩獵場上無所遁形。團員為了存活,出盡奇謀拼死反擊和逃命,掀起連場瘋狂殘酷的大廝殺!
異形前傳, 唔係應該拍異形1 o個隻外星太空船個隻好大隻的外星人嗎? hehe~
jeffloh 發表於 3-5-2010 01:18 PM

果陣好似話異形係由巨型外星人攪出來。不過都控制唔倒。
jeffloh 發表於 3-5-2010 01:18 PM

睇過某d報道話會講…不過信住先啦…
異形3D????:50::Q

我會嚇死.....:59:
頭像被屏蔽
異獸戰只係來搵銀的垃圾戲, 直頭做壞兩大經典(alien, predator)個名!
squareone 發表於 6-5-2010 09:45 PM

100% agree.
老實…近年由頭睇多次所有異形電影。
唔計異獸戰。

講氣,第一集真係贏哂。
娛樂性就第二集。
但好多 ...
原罪 發表於 2-5-2010 04:46

我之前買左1至4 o既boxset,第四集有拍到另一個結局~!:shiny:
係講佢地落左地球,但係佢降落o既地方已經係一片荒涼就完左~!!:78:
AVP其實唔錯(錯左係第二集), 但最開心係有提到異型前前傳(公司背景, CEO=後黎異型既生化人), 但可惜AVP2最後出現既神秘女性角色無左下文(應該唔會拍AVP3).