Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 天衣無縫 - 長曾我部元親 / 詭計智将 - 毛利元就

出左成幾個禮拜, 真係好少人post wor.  唔通真係今差? 我覺得OK, 但的確有少少小問題.

首先講下長曾我部元親

大脾位個關節本身痴得唔係甘好, 成隻腳甩鬼左.  不過我用超能膠, 一到痴, 一到不斷郁佢直至乾為止.

上身設計幾好﹐頭接博到外套.  外套本身個兩隻袖有小型關節, 可以上下郁動.  

下身幾特別.  上半身其實係70度角連住下身.  腰帶基本上"遮"左下半身既空心.  誰然怪怪的, 但上半身向前傾既範圍更大.

相信係呢隻公仔既賣點, 錠槍.  槍頭同槍尾都有粒"的".  而條鏈係由九條鏈環及Revoltech joint 組合而成.  而其中一條鏈環係有粒"的".  雖然gam中, 條鏈無感誇, 但係都好正.

手部的確好鬆, 好易甩.

錠槍可以好似滑版甘安係腳下.

槍頭同槍尾仲可以分開, 將條鏈安係槍頭同槍尾之間.

毛利元就. 非常鐘意對特大肩甲.

dual-wielding the curved blades

兩把刀可以合埋.  

刀光效果基本上同 Overman斬一樣, 係少左個隆.

兩者之中, 長曾我部元親最正, 多野玩d, 但毛利元就都唔係太差.
:71:
不過朦朦地
Thanks report:71:
不過玩時如果甩手甩腳好影響性趣:79:
nice
support吓先!
轉輪式d關節真係好鬆吓…呢方面robot魂真係貴得有道理。(比較自新初號機)
好心海洋堂改吓啦,用黎用去都係呢種關節,真係唔合時啦…
平,唔係我玩玩具既理由!
Basara係正,不過角式選擇方面覺得麻麻地…係出都出左織田,慶次,豐臣,竹中呢d先啦!
我喜歡這一對,不過未有時間影相介紹!!
我隻長宗我部手腳有D鬆,而且D JOIN仲有D太長件與件之後有隙.所以花左D時間執過...基本是成隻打散連黐死的都打散埋再砌過.
之後又真係好好多WOW.近期致愛之一.
得閑我都會搽浸透明指甲油加厚手腳關節位.  感覺上效果好過萬能膠, 安全d.
D關節真係鬆成咁?...:50:
still thinking to buy them or not:45:.  thank for your report