Toysdaily 玩具日報

查看: 15909|回復: 12

[玩具報告] SIC幪面超人Dark Kabuto(masked form) & ZECT戰鬥員

SIC53炒過一排後,近日價錢回落到我能接受水平,入手後我已盡快幫佢地影相,因為我要賣左件蟻甲先,Dark Kabuto套Masked Form我都會賣,不過等我入手SIC52後,比Kabuto著一次,影幾幅相先賣啦

ZECT戰鬥員,簡稱蟻兵
同電視版比我感覺一樣就係頭盔唔靚外,其他地方都算型,武器外型獨特,sic化後的他是同gatack個body互換(但我相信用dark kabuto都得),本來比例唔錯,可借下身(條褲)改得像個裝甲般,我覺得太誇(所以要賣),唔中意,頭盔前面個罩好通透,實在太透,我又係唔中意...
另外一提,這傢伙雙手雙腳的甲都是鐵制,重量十足,有點多餘...

武器有手槍一把,及右手的大型武器,更可換裝成其他型態,呢件武器就唔錯,不過都係要連埋套蟻一齊賣

作為打雜,唔夠打就緊嫁啦,講多無謂,變身做Masked Rider Gatack再揪過 (SIC53豐富的配件陣容中,附上DARK KABUTO ZECTOR & GATACK ZECTOR,用來玩'扮'變身最好不過)

HENSHIN!

GATACK (RIDER FORM),下次才介紹......

DARK KABUTO (MASKED FORM)
唔中意就是唔中意,還要等多一段時間才賣得
外型實在太似科幻故事中的深海潛水衣,電視版中雙腳的外甲無論那個FORM都是一樣的,SIC化後就是要玩特別,雙腳外甲也來過新的,雖沒有作用,但算是點誠意

好樣丙,還是快快的來過CAST OFF

DARK KABUTO (RIDER FORM),同樣是下次才介紹...
GOOD AR>>>!!
詳細,詳盡,不過未入手,52都未玩夠就又嚟53:71:
好多相
Thank you!
good report~~
Support!  Good report.:77:
:71:
:shiny:十卜
0甘正既POST唔回冇朋友啦!!
KABUTO中我最愛GATACK!!:71:
真係好想買呀~~

多謝分享~~
正考慮要不要購入一盒...
感謝分享~
:71:
dark kabuto都唔錯.....:73: