Toysdaily 玩具日報

查看: 4895|回復: 16

[影片] 神勇飛鷹俠?

頭像被屏蔽
係喎....意馬就連個股(585)都收左皮,仲諗住會冇得做
係喎....意馬就連個股(585)都收左皮,仲諗住會冇得做
stanley9 發表於 23-4-2010 01:34 PM

呢排585過山車咁
hmm ... d 人又用反 亞童木 果隻 feel ... 老實講 ... 唔睇好 ... 唔睇好 ... :o
hmm ... d 人又用反 亞童木 果隻 feel ... 老實講 ... 唔睇好 ... 唔睇好 ...
Vince 發表於 23-4-2010 05:05 PM

到時真係清盤都似
回復 5# fourson

其實我唔想見到 d 一日的 ... 但我唔明, 衰左一次 都仲 keep d 個 style 係咩市場定位 ???
回復 6# Vince

香港人就係習慣食老本
回復 7# fourson
如果 之前係 work, 大收凸收 就話 食老本 ja ... 問題係, 亞童木 唔可以叫收得 law.
回復 8# Vince

d人睇過阿凡賊之後更加會覺得佢d製作係垃圾
回復  Vince

d人睇過阿凡賊之後更加會覺得佢d製作係垃圾
fourson 發表於 23-4-2010 06:37 PM

do they think all those japanese cartoon movies are rubbish too?
話你知吖,唔好估估吓,哩套飛鷹俠開始制作仲早過小飛俠,小飛俠中途趕上馬,飛鷹俠已做好一半,所以點都無理由唔完成埋佢。

又番返去小飛俠到底有幾差嘅問題上,話俾你地知係發行PR宣傳做得唔好所以票房差,你地又唔信,係都要話係制作本身差,俾條路人地行吓啦!
回復 11# Tasuku
但係我認識的人當中真係無人BUY,小飛俠單係個名多少都已經吸引到一班為數唔少的人去留意的,但現在明顯見到係連個一班自願上釣的都吸引唔到.
唔係話唔接受新風格,但佢呢個係唔係確實怪左D呢??
頭像被屏蔽
又小飛俠?唔好一味怪PR宣傳,如果套戲真係咁得,係唔會死得咁慘既,而且宣傳亦不弱,至少我常接觸到既媒體﹣﹣雜誌、電視、電台、網上、街既宣傳板等等﹣﹣都有佢既踪影。硬要講做得唔好,就只能怪套戲既定位問題,連佢地老闆都策略性宣傳錯誤,真係無野好講。
講返飛鷹俠,我反而有所期待,至少知道佢做乜野,但看過trailer後,場景、動作或其他設計欠缺驚喜,呢點好致命。而家既觀眾被荷里活寵慣了,只是將一套卡通3D化,賣點絕對不足。

又還原基本步,真係講到口水乾,大家卻樂此不疲,到底鬧哩套戲(小飛俠)嘅朋友睇過哩套戲未?可唔可以睇咗先鬧!

官方(唔係指意馬)做過统計,8成入場觀衆對此片(小飛俠)讚好。
唔知各位身邊有幾多位朋友作為你嘅统計人口呢,夠官方多?又用乜嘢標準定義套戲好壞,就係票房?

一般雜誌、電視、電台、網上、街既宣傳板等等嘅常規性宣傳做到足,只算係最基本 (連咁都無做就死啦)﹔今時今日做電影宣傳,最重要係要做PR。好多小型制作都係靠PR做勢成功刀仔鋸大樹。而(小飛俠)喺哩方面做得好弱。(如果你唔識咩係PR查吓書唔好亂估)

而掌管PR點做嘅大權,唔喺意馬度 (佢只係拍片ga啫),而係掌握喺世界各地買片嘅片商手上﹔唔好乜都話晒係人地老板嘅問題!

喺外國不知道(小飛俠)上畫嘅人不計其數,發現此片趕去睇時,就算唔係落咗畫,都已經救唔返個票房紀錄,因為决定一套戲嘅生死决勝期好短,只係頭一、兩個星期(其實最重要係頭幾日),你唔能夠開畫前勁做勢,基本上死梗。

死得咁慘,當然仲要多得一班睇都未睇過就講到套戲一文不值嘅人啦!