Toysdaily 玩具日報

查看: 15392|回復: 25

[玩具報告] SHF MASKED RIDER GILLS

GILLS

是平成第二套幪面超人劇集中的第三位主角
GILLS 與AGITO 一樣是繼承了光明(AGITO)種子的人
但GILLS 與AGITO 不同之處為 GILLS 缺少了"核",涼沒有控制變身後力量的流動及收放,造成不斷放出能量
故GILLS每次變身都係令身體受到強烈的反噬,以及減短壽命

涼發覺自己變為GILLS 後,先被自己信賴,告知一切教練背叛,再被女友背棄,更被女友視與殺其父親的UNKNOW為同類

SHF 的 GILLS

外形 比例良好,沒有了以往偏瘦的問題
可動依然強大
配件十分充足,長楩、腕鐮、腳鐮、2個頭(開口/閉口) 、2對觸角(申展/收納)

本來都想好好詳細介紹一下

但TD 實在太慢了太LAG了
只好隨便POST一下好了
想我也不排了
次序都好亂@@ 大家張就睇一下

DSC_2527.JPG DSC_2529.JPG DSC_2530.JPG DSC_2534.JPG DSC_2533.JPG DSC_2532.JPG DSC_2531.JPG DSC_2535.JPG DSC_2549.JPG DSC_2550.JPG DSC_2551.JPG DSC_2557.JPG DSC_2558.JPG DSC_2559.JPG DSC_2522.JPG DSC_2526.JPG DSC_2546.JPG DSC_2545.JPG DSC_2561.JPG DSC_2562.JPG DSC_2538.JPG DSC_2541.JPG DSC_2539.JPG DSC_2540.JPG DSC_2548.JPG DSC_2547.JPG DSC_2543.JPG DSC_2542.JPG DSC_2552.JPG
鞭係有長有短???
鞭係有長有短???
歐比旺.肯諾比 發表於 23-4-2010 01:19 AM

分4 個部份 可以自己SET
分4 個部份 可以自己SET
eagooz369 發表於 23-4-2010 01:24 AM

明白,呢隻Gills真係正!!!我聽日要拿林去買.
明白,呢隻Gills真係正!!!我聽日要拿林去買.
歐比旺.肯諾比 發表於 23-4-2010 01:30 AM

真係堅正~!!!!
超好玩!!!!
我有佢架車........不過好唔襯....都廢事影..........
真係堅正~!!!!
超好玩!!!!
我有佢架車........不過好唔襯....都廢事影..........
eagooz369 發表於 23-4-2010 01:31 AM

將來SHF出Gills車都係同裝著果架一樣,你有架果架,新既買唔買都罷
將來SHF出Gills車都係同裝著果架一樣,你有架果架,新既買唔買都罷
歐比旺.肯諾比 發表於 23-4-2010 01:32 AM

新果架D色一定靚D
舊果架D色好鬼膠..........
很喜歡gills 同another agito 的生化設計 :handshake:
新果架D色一定靚D
舊果架D色好鬼膠..........
eagooz369 發表於 23-4-2010 01:34 AM

靚d就一定既,但係份量一定輕左.
很喜歡gills 同another agito 的生化設計
八口八口 發表於 23-4-2010 01:36 AM

冇錯,我都係。
設定中AA 同 GILLS 都好正
但SHF
AA 同 GILLS 比冇得比......@@
2 隻拍埋一齊高下立見
靚d就一定既,但係份量一定輕左.
歐比旺.肯諾比 發表於 23-4-2010 01:37 AM

輕身小小都好
用STAND整飛車LOOK 都冇咁易跌
舊果架太重啦
:71: DSCN8059.JPG
:$:71:
嘩,你點整到隻腳起得咁高ga,我set左好耐都唔得
thx for sharing, nic pic & great report!:71:
Gills係agito中最型最正的:D
係晚上黃金時段, TD真係上到你炆:angry: