Toysdaily 玩具日報

查看: 17619|回復: 14

[個人收藏] 海洋堂Revoltech ~ GETTER TEAM:新 三一萬能俠

海洋堂Revoltech ~ GETTER TEAM:新 三一萬能俠
新又好,舊又好,北斗又好,總知我就好耐冇介紹過Revoltech系列,呢套新三一萬能俠配件較少,簡簡單單,好快影完,介紹左先^^

由細到大,對GETTER ROBOT冇乜興趣,但數年前睇過呢套新 三一後(只睇了數集),就喜歡上GETTER,唔係套動畫好睇,係呢三個機械人幾有型,打得又夠狼死,所以中意左,尤其是GETTER ONE

06年購買這款GETTER ONE時都幾難忙,因為那天是在東京回港的最後一天,上午在酒店CHECK OUT前又去多次花HOBBY館(好似已結業),專登去多次其實真係想睇下佢會否早出,點知一上到去見到好多貨,又做特價,又比原定的15號早出,好開心,入手後食過LUNCH就回酒店拆盒,玩左陣,當然同時拆下新入的Revoltech旦丁,兩盒變1盒,放入背囊後就回港LU...............

新三一萬能俠 1號
自07年搬屋後,這GETTER ONE我已好久冇拿出來扭動過,除了佈滿塵埃,膠料都有了點變化,前臂白化,...唔通就快會斷開...
可動性現在來講是極唔夠,但入手是會係覺得幾好及這正正經經的山口式好有趣
配件算係夠,如果有多把斧頭及可兩把合併就更好
斧頭柄身好粗........

getter beam parts雖不靚,但好過冇

新三一萬能俠 2號
同樣是放在櫃中一段長時間,白色膠料部份變黃...
除了地台,佢係完全冇配件,真係正…左手大鑽有個高速轉動狀的話就真係正,可惜冇…
佢個樣......體型靚,可動係左手肘差d,個鑽頂住...
最平凡的一隻revo.可能係佢

新三一萬能俠 3號
外型真係幾得
下身特色的設計,可動算係好好
配件只有手部換長換短,合十掌,點解唔比對拳我地...

5月REVO.又有三一萬能俠推出,我都幾有興趣,到時getter team又有新member
Yeah ^^

:shiny: :shiny: :shiny: I have Getter One only ..............
good photo !!
thx sharing !!
我都有getter 1:71:
I think old Revoltech is better than new one
頭像被屏蔽
新的getta關節改善,活動能力提升
但始終鍾情舊getta�black getta
簡單得來夠霸氣
頭像被屏蔽
Good job! :71:
新getter1已經是海鮮價了...
而家想搵返一號機正常都好難 :sad:
而家想搵返一號機正常都好難
分手勿語仔 發表於 22-4-2010 04:10 PM

我之前都高追少少入返:(
而家想搵返一號機正常都好難
分手勿語仔 發表於 22-4-2010 04:10 PM

一號機二號機都難啦
平時我只會睇人地文, 但係今次忍唔住要回個文, 呢套三一我都有入...不過只係入左1,2號(因為果時窮..而且3號遲遲都唔出...到出左我附近間玩具鋪又執左:unhappy:)...呢套新三一我都有買佢動畫...真係好正...
見到樓主POST個人收藏...搞到都有D想POST下:(
:71:多謝介紹
四年前既產物
我都有呢三隻在櫃,不過山口式已經2年無拿過出來把玩了

見到大大d相, 令我諗起早年玩Revoltech既狂熱...{:3_137:}不過近呢2年有左小朋友後, 都少玩好多了~~~
本人唯獨尚欠getter one:79: