Toysdaily 玩具日報

查看: 10922|回復: 22

[劇場創作] 幪面超人figure劇場(第ニ章:黑暗的真身)

大家好!來到第二集lu. 上集講到五代無la la復活,又話agito係Dk,到底搞咩呢??請收睇第二章:黑暗的真身!!
上集網址:  http://www.toysdaily.com/discuz/thread-125257-1-1.html

五代kuuga: come on , DK!!
?agito?:哼!誰怕誰

小野寺kuuga:五代,做咩話agito係DK呀?
五代:等我ko佢再explain la!

?agito?:哼!閒話少說!受死!

五代kuuga:嘿嘿:DK,睇黎你仲未知我真正實力呢...

五代kuuga:動作慢到成隻龜咁呢..
?agito?:????點會咁快???

五代kuuga:rider punch!!!
?agito?:呀....!!

五代kuuga:學你頭先,加多招rider kick!!
?agito?:!!!!!!

背景:砰!!!!!!!!
五代kuuga:呼∼簡直無得頂∼

?agito?:可惡!我唔會認輸!開角
五代kuuga:虛假既身體係得個樣架咩...

?人:rider punch!!!!!!!!
?agito?:....!!
五代kuuga:嘿!

decade:到此為止了!DK!
?agito?:你係...decade度????!!!

decade:其實,DK,你只不過係將自己變左agito個樣!我同真正agito尋日先去左飲茶食個包
小野寺:原來係咁....orz

DK:哈哈哈!冇錯,估唔到咁都俾你知!

DK:呢件衫真係太唔舒服la! change!!!!!

(話未說完,dcd已衝鋒陷陣)

(但眾人並估唔到,dcd擁有高速既攻擊.只聽到嗖一聲,已飛斬了DK一刀)
DK:呀...!!

DK:咁快?等我射瓜你!!
dcd:天真...太天真啦!!!!

dcd:喝!!
DK:嗚呀!!!!

dcd:乖乖認輸吧!

DK:我會就此認輸?? clock up!!

DK:衝去 殺kuuga先 la!!
decade 腰帶: attack ride clock up!

(DK正要落手時...)
dcd:DK弟弟,想做咩呀??
DK:那呢????

DK:咪阻頭阻勢!!
dcd:....

DK:下一步,你就要死!!!
dcd:係∼??

DK: rider kick!!
砰!!!!!
kuuga: decade度!!!!!!!!!!!!

decade腰帶:attack ride matal!!!!!!!!!
DK:!!!!!!!!!!!!

DK:我隻腳痛死啦!!!(因為等於赤腳踢落石到)
dcd:蠢得可憐∼
kuuga:哈!!!

DCD:KO佢啦,kuuga!
kuuga:好!!

decade腰帶: final attack ride de de de decade!!
kuuga: 嗄.....!!!!!!!!!!

?人: 拉打....Double Kick!!!!!!!!!!!!!

轟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dcd:做得好,kuuga!
kuuga:嗯!!!!!!!
(突然,decade感到卡盒有反應)

(一打開,多了張kuuga card)

dcd:call呢話......(這是...)

dcd:好了,kuuga,我也要去別的世界了,bye bye∼
kuuga: decade!!
dcd:嗯?

kuuga:哼!
dcd:多謝!再見!

DK:哼哼....
kuuga:...!

DK:好彩頭先替身...仲有一次機會..
kuuga:哼!

DK:黎多round 呀!
kuuga:求之不得!!

今集先告一段落
下集預告:DK原來仲有一個真身!kuuga可招架嗎?而dcd?新世界,又係邊呢??
故事既新名未諗好,不知應寫kuuga定decade好...所以請大家keep住追啦!^0^
支持支持!!  努力努力!!:71:
大大的劇情不錯﹗:71:我很喜歡你的打斗﹗:handshake:NEXT WORLD希望有耿多的驚喜﹗:$
good:71:
:71:
幾好睇, 支持下先 :73:

原來DK都有影分身 :Q
:$support
:handshake:
劇情豐富 :73:
幾好睇, 支持下先

原來DK都有影分身
insomniac 發表於 17-4-2010 12:09 PM

佢識忍術:he:
頭像被屏蔽
支持:71:
治幕好混亂
如果治幕可以整好D,會好正~~~
5130243 發表於 17-4-2010 02:48 PM
應點整?:?
創意100份!!!
"decade腰帶:attack ride matal!!!!!!!!!"

matal:?

係唔係metal:(

字幕嘅 : 後面應該加番個space, 可以避免變咗做洋蔥頭:shy:

如:
decade腰帶:attack ride

decade腰帶: attack ride

:71::71: