Toysdaily 玩具日報

查看: 7077|回復: 14

[詢問] 想問Unicorn Gundam 係咪已經係Gundam UC裡面嘅最終主角機體??

小弟無睇過小說版所以先咁問, 因為出親嘅Gundam都係唔止一隻主角機, 古有Mark II+Zeta, 近有先strike後freedom 或 先impulse後destiny, 仲要係非主角機體都有三五七隻Gundam... 做咁多野無理由唔出多幾隻搵大錢ga??

但OVA得10集如果有咪好密集??

相關帖子

對, 少有地一機打天下, 打晒成套, 所以依家爆出unicorn, HG, MG, SHCM, GFF
不過尾段會有強敵既機有反NTD干擾 令巴納吉爆唔到NTD DESTROY MODE而使UNICORN陷入絕境, 之後巴納吉夾硬爆new type, 而卒之開到綠光版unicorn destroy mode
遲d笨大實狂出綠光版unicorn destroy mode, 一定

Unicron 最尾有個全裝甲裝備型態, 另外仲有Unicron 2號機
" 按圖放大"
The Full Armor looks very good.  Maybe I should hold off on buying the Unicorn and wait for that.
FA版唔知會唔會出, 但一出可能俾鳥寵版貴多多聲!
硬係覺得最終版好似將D武器炒埋一碟就算....
硬係覺得最終版好似將D武器炒埋一碟就算....
sam1984111 發表於 30-3-2010 05:31 PM

+1
頭像被屏蔽
對, 少有地一機打天下, 打晒成套, 所以依家爆出unicorn, HG, MG, SHCM, GFF
不過尾段會有強敵既機有反NTD干 ...
lai_gavin2000 發表於 28-3-2010 12:48 PM

咁BANSHEE係咩嚟架?? 網上見有人用 MG unicorn 改佢出嚟喎...
咁BANSHEE係咩嚟架?? 網上見有人用 MG unicorn 改佢出嚟喎...
kmkinglai 發表於 9-4-2010 02:23 AM

係Unicorn 2號機
FA版唔知會唔會出, 但一出可能俾鳥寵版貴多多聲!
francis_lks 發表於 30-3-2010 02:58 AM

一定出啦, 又可以用盡d個模
Unicron 最尾有個全裝甲裝備型態, 另外仲有Unicron 2號機
" 按圖放大"
whitebase 發表於 28-3-2010 01:02 PM

因為我小說只係睇到第8卷,暫時仲以為呢隻FA版只係主角某同學的畫簿塗鴉,並非真實設定.
但睇圖又話呢隻真係最終決定型號...
fa unicorn有無unicorn mode的?
事關我覺得真係好核突...
綠光都勉強接受到
但d武器真係好亂來, 完全係塗鴉feel
因為我小說只係睇到第8卷,暫時仲以為呢隻FA版只係主角某同學的畫簿塗鴉,並非真實設定.
但睇圖又話呢隻 ...
Toro 發表於 11-4-2010 03:55 AM

的確係有呢個mode
係主角個同學亂黎提議既裝備黎

但其實綠光+全副裝備應該係無出現過﹐因為到發綠光時兩支火箭炮同埋D導彈已經射晒

另外FA出擊時係用unicorn mode既﹐不過個backpack上面兩把劍變destroy時點升上去就我到而家都唔明…XD
的確係有呢個mode
係主角個同學亂黎提議既裝備黎

但其實綠光+全副裝備應該係無出現過﹐因為到發綠光 ...
gundamrx782 發表於 11-4-2010 05:07 PM

IC,咁我等埋最後兩期小說先.
我連綠光係乜都唔知,唔好穿橋,HAHA,多謝解畫