Toysdaily 玩具日報

無聊一影 英國日景 從York走到Bournemouth

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-123993-1-1.html
飽攬完英國三個城市嘅夜景之後
今次"無聊一影"帶你由里茲(Leeds)走到波茅斯(Bournemouth)飽攬沿途五個城市嘅日景

First Stop: York
第一站: 約克
我喺2006年嘅時後被學校"的"咗去York到Chirstmas shopping
不過因為本身對shopping冇興趣嘅關係, 所以用部Nokia 6230i "係咁咦"影幾幅相就算

Second Station: Leeds
第二站: 里茲

Leeds同York一樣係shopping嘅城市
不過等我地慢慢由火車行出火車站吧

由火車行出嚟, 去對面月台同佢講bye bye

轉身一望:

出咗paid area之後

火車站外面係The Queens Hotel, 中間架白色車係taxi
英國每個城市嘅taxi都唔同顏色

再轉身一望:

Leeds嘅大街

Louis Vuitton, LV

Leeds嘅巴士站, 有電子顯示牌

巴士來了, 個標誌係唔係好熟口面呢?

Next Station: Derby
下一站: 打比

嚟到Derby轉車, 遇上交通警察
警察right: 夠鐘收工未?
警察left: 唔知喎..等等 PC**** calling總部:我地夠鐘收工未?

男警察及女警察

Next Station: London
下一站: 倫敦

嚟到倫敦, 緊係要睇下白金漢宮,

倫敦橋,

London's Eye,

大英博物館,

同埋大笨鐘啦

其它地方:

Last Station: Bournemouth
最後一站: 波茅斯
Bournemouth係我讀大學嘅地方

Bournemouth Pier

Bourmouth Square (波茅斯廣場)

城市入面嘅城市公園

行程結束
警察識望鏡頭喎:44:
:shiny:
:71:
:71: