Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: hk小文

[個人收藏] BATMAN BEGINS MEDICOM vs HOTTOYS vs TAKARA

咁快就五年, 補充少少, 其實 Hottoys 那隻的 body 是改過的, 不然便會出現一個小肚腩。
I miss Takara very much.
Very good reference post !!! Thank you for sharing

DELETED DELETED
hk小文 發表於 16-6-2015 09:57 AM
咁快就五年, 補充少少, 其實 Hottoys 那隻的 body 是改過的, 不然便會出現一個小肚腩。

我最近追咗下面3隻1/6 Christian Bale版BATMAN,兩隻舊Suit,一隻新Suit

TAKARA舊Suit

DC Direct舊Suit

DC Direct新Suit

DC果兩隻新舊Suit都係同HT隻1/4 TDKR BATMAN一樣設計

入面果件緊身衣採用全身包布,最多都係爆線,唔會爆膠,而且唔會影響可動性

當年試過咁玩

哩隻DC BEGINS版有:
3塊飛鏢
1把爪鉤槍
兩對造型手:拳頭手 + 可動鐵線手指
鐵線斗篷
手機可獨立取出 / 裝係腰帶上面
內附有BATMAN BEGINS logo 支撐架Stand座
Pneumatic Mangler 切割器即係MMS67先有果個
一張證書

哩隻DC BEGINS版 5年前即係2011果年,我係動漫節會場都見過,不過果時無買到,直至最近比我追得返

HT我淨係想要果隻MMS155會場版,不過太貴,仲貴過我套MMS236 Armory Full Set
咁多間廠, 係得HT不斷推陳出新.
孫行者 發表於 16-6-2015 11:44 PM
哩隻DC BEGINS版有:
3塊飛鏢
1把爪鉤槍

MMS155件膠衫好痴塵,
5知ching隻DC BEGINS痴5痴?
bcn728 發表於 17-6-2015 05:17 PM
MMS155件膠衫好痴塵,
5知ching隻DC BEGINS痴5痴?

DC隻BEGINS所用嘅膠料唔同HT

DC隻膠料係會刮得花,不過唔會出油,唔會爆膠,亦都唔痴塵