Toysdaily 玩具日報

樓主: Douglas.M.Saint

裝甲騎兵迷請進!! Votoms 專區成立!!

hahahahaha~~~~ 訓練咗五個月瘦晒!!

哈哈!  日本人可能無睇過王傑的戰龍在野,  出來的效果剛剛相反  XD
超級系votoms:Q:ice:

真搞嘢!  哈哈!  改得好靚, 咁都畀佢諗到,  勁!!

笑死了:x。                  
https://flic.kr/p/CbtTuM
近日, 無意中在youtube找到了一首找了很久的歌 "如果明天"。
https://youtu.be/8KRi0T0Wv5M

熱狗OO 發表於 10-8-2015 09:50 PM
我現在才開始TV版補元中...

這種年紀看才岩岩好... 夠中年危機FEEL...

原來對上的回POST已是8月

經過近半年的補元 (工作之餘又要家庭生活, 真係無乜時間...)
剛剛完成了52集TV版了
補元TV期間的都睇埋野心的根源, P-FILE, 及最後的紅肩隊(最後的紅肩隊看了兩次呢!)

下一步就是看大決戰及兩個後傳了, 及係時侯追回玩具產品
真的是一齣可一不可再的佳作, 希望像大和號般有REBOOT版以吸引新世代FANS
老實文戲非常之OK, 反而戰鬥畫面及戰爭場面真係有點要捱, 太OUTDATE了

最後數集激勵哥用對家隻肥仔及藍狗狂殺自己之前常駕駛的綠狗,
腦子是有點混亂及接受唔到, 可想而知此作於當年真係非比尋常的前衛

機械人動畫發展至今幾十年新作互相一大抄,
惟裝甲騎兵內機體的定位真係無後續之作夠種COPY

最後一集的最後, 雖然之前不小心睇了劇透, 也是感人及觸動
有人肯由頭追睇返晒動畫 (TV/OVA) 好難得,不過要追玩具唔容易呢,唔計當年出
ikkithefool 發表於 29-1-2016 05:23 PM
有人肯由頭追睇返晒動畫 (TV/OVA) 好難得,不過要追玩具唔容易呢,唔計當年出

年代太久遠, 我總共用了三個海盜網頁才能拚番TV版(如果無字幕的其實好多渠道都有, 最簡單是YOUTUBE),

其中一集仲係要靠外國網頁要睇英文字幕

我見以上的網頁比較多人睇係數年前出機戰之時, 其實我都係玩完機戰先有興趣睇

我估要買番綠狗好易, D特別機體就難了點, 印象中好少見ISS黑狗或者最後果隻藍狗
熱狗OO 發表於 29-1-2016 11:47 PM
年代太久遠, 我總共用了三個海盜網頁才能拚番TV版(如果無字幕的其實好多渠道都有, 最簡單是YOUTUBE),

...

說起ISS黑狗, P-FILE中最後一集阿隊長哥真係死得好壯烈, 熱血度爆燈{:1_203:}
請問各師兄有無Yamato 1/12綠狗果本說明書呀?小弟果本唔見左 , 有嘅師兄可唔可以把說明書拍照pm比我呀?
非常感激.
THX
揾番就影比你...........