Toysdaily 玩具日報

查看: 7374|回復: 22

[個人收藏] 今日過香港的悲痛收獲

0係中環開完會,得知黎緊為左要跟一大堆project,甩唔到身4月拎假去上海睇少女時代演唱會的悲痛事實後,
只好含淚孤身走去玩具店尋求一些安慰 ...

首先係80年代最出名的機械人---超合金魂GX-40 六神合體

抵死!一早唔買!而家要捱貴貨!自己再鬧自己一次抵死!BANDAI你好野!超力又出ver.2,六神合體又唔再版!我憎Q死你!

anyway,六神合體真係經典中的經典,80後0既大家快D懷緬下:

六神合一! 變! 變成驚天新力量 !
拯救地球施展威力猛 熱血滿腔昇起! 隨著滿天星光 !齊共去太空中穿梭 !
http://www.youtube.com/watch?v=AmhzdbFMPnc

一堆熊BiBi的東東,有貼紙,有相薄 ...

個人最中意呢2張,尤其郵票設計果張(有機會同大家分享下我d郵票收藏)

至於相薄,當然係用作收藏我女神Tae-yeon金泰妍同少女時代既相啦

繼續Z Project---HGUC電影限定版透明Z高達模型,不過我的Z Project快完了,GUNDAM FIX / 模型近乎齊set了

本來幫朋友找尋一些模型,結果模型找不到,卻入手了2件東東:馬沙專用MS樽蓋公仔set,旁邊是HARO的CD-R

一堆他媽哥池的東東,有部"戀愛"ver他媽哥池, 氹女仔必備item

BIO HAZARD S.T.A.R.S 專用M92F
---BIO HAZARD遊戲中S.T.A.R.S TEAM專用的M92F,Jill在BIO HAZARD 3中的那一支為銀色板機

左邊為BIO HAZARD 1 Chris ver ;右邊為S.T.A.R.S standard ver
除了槍身主體顏色不同、握把的S.T.A.R.S logo也是不同的。
(都係果句,雖然我冇Chris咁大隻有型,但係我都想有個Jill咁索的女朋友...)

"這個殺手不太冷"(Leon - The Professional)男主角 LEON 12寸 figure

"這個殺手不太冷"是其中一部我最喜歡的電影,主題曲:shape of my heart(sting)更令人聽出耳油,除男主角Jean Reno外
片中更集合了不少現今的大名星如Gary Oldman (BATMAN THE DARK KNIGHT的Gordon警官)、Natalie Portman(STAR WARS的Padme公主)

大家快來懷緬下這套名片及這首名曲:
http://www.youtube.com/watch?v=locIxsfpgp4

"這個殺手不太冷"在imdb中更是長排TOP 250 movie 的34位(http://www.imdb.com/title/tt0110413/)
未看過的朋友不要錯過,信我!這是其中一部人生必看電影之一!

說回玩具,這隻Figure做得相當不錯,把不太冷師叔的神髓表露無遺,更附了一支十分精細、輪瓜可動的1:6左輪手槍。

p.s.順帶一題,BIO HAZARD 4中男主角Leon 的VP70手槍game中便名為"Mathilda"("這個殺手不太冷"女主角的名字)
可見Leon & Mathilda 這個組合如何深入民心

恭喜大出血:77:
回復 2# y2jlch

............比起出血最down係冇少女時代演唱會看
未必係唔再版0既
只係無咁快姐我諗 :he:
me too, 睇唔到少女時代的演唱會, this is really, very 悲痛............ :42:
:71:
最尾我唸起周星星:66:
"這個殺手不太冷",真係好經典
睇過好多次都覺得好正
wa..出一出入咁多野=.=
wa..出一出入咁多野=.=
destiny 發表於 2-3-2010 11:37 AM

我次次都空手黎 ;雙手拎兩袋or以上返 ,D人以為我走水貨
想問一問果2支M92F係「拉雞」家入GAS架??
恭喜~nice buy~:71:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽